UFC 257-aktuella Amir Albazi: “Folk missuppfattar min relation med Sverige”

✔ Hälsningen till svenska folket: "Det kommer bli fyrverkerier!"

Nu är det inte lång kvar till den irakfödda UFC-svensken Amir “The Prince” Albazi återvänder till oktagonen. Femtonrankade Albazi kommer att tävla under UFC 257: Dustin Poirier vs Conor McGregor 2 då han tar sig an Zhalgas Zhumagulov från Kazakstan.

Trots att han bara gått en match har Albazi redan norpat en topplacering och siktar på flugviktsbältet. Skulle han även imponera mot Zhumagulov väntar divisionens toppnamn och en titelmatch under året skulle kunna hända om han vinner och håller sig frisk.

 – Jag är redo för allt. Allt min motståndare har kommer jag att vara redo för. Jag är inte orolig. Jag är bara här och smajlar. Mindre än [två] veckor och sen kan jag göra vad jag gör bäst.


RELATERAT: 


Rubrik

Albazi föddes i Irak men kom till Sverige med sin familj när han var i åttaårsåldern. För MMAnytt förklarar han hur han tidigt stötte på problem.

 – Det var lite svårt att lära sig svenska och skaffa nya vänner i Sverige. Vi växte upp i Bredäng. Som tonåring hamnade jag i problem. Inte stora problem, men problem med att slåss och vara med fel vänner. [Jag] gick lite fel väg på den tiden.

Kampsporten skulle bli räddningen och nu tävlar Albazi i UFC där han representerar både sitt hemland Irak och Sverige. Sedan många år tillbaka är han också bosatt i England, något som ytterligare verkar förvirra folk.

Illasinnade kommentarer ifrågasätter hans bakgrund och relation med Sverige. Men för honom själv är det glasklart, det var i Sverige som han växte upp och lade grunden till den karriär som han idag avnjuter.

– Folk missuppfattar min relation med Sverige. Bara för att jag lyfter den irakiska flaggan i buren så tar dem det som att jag inte är svensk.

– Jag växte upp i Sverige, jag tränade i Sverige och mesta av min träning kommer från Sverige. Förstår inte varför folk vill göra en stor grej. Jag ser fortfarande mig själv som svensk men jag representerar det land där jag är född. Det kan ingen ändra på. Hursomhelst så kommer jag alltid att tävla för Irak, det landet jag kommer ifrån. Jag vet att många tar åt sig och säger att det är fel.

Jag pratar svenska, jag säger att jag är från Sverige. Folk kommer alltid ha kritik på allting men jag gör bara min grej och det som är rätt för mitt hjärta. Vi är alla människor. För mig har det aldrig spelat roll vilken religion någon har, vilken hudfärg du har eller vilket land du kommer ifrån. Jag respekterar dig som människa och jag hoppas få samma respekt tillbaka…


Missa inte: Dana White om Khabib: “Jag kommer pressa honom så hårt jag kan”


Amir Albazi hälsar till de svenska fansen

Med ett samlat matchfacit på 13-1 och en spännande fjäderviktsdrabbning så ligger världen vid Albazis fötter. Själv är han inte förvånad. “The Prince” visste att hans hårda arbete skulle ge resultat och den 23 januari kommer han få chansen att ta ytterligare ett steg mot toppen.

Han hoppas på fortsatt support från svenska folket och kommer med en hälsning inför UFC 257:

 – Jag vill att ni ska hålla koll den 23 januari. Det kommer bli fyrverkerier! 

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Amir AlbaziExklusivtSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...