HAN GÖR DET! UFC-svensken Amir Albazi tar hem sin andra seger!

✔ "The Prince" fortsätter klättra i UFC!

Den irakfödda svensken Amir Albazi tog hem sin andra UFC-vinst då han under UFC 257 besegrade Zhalgas Zhumagulov via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28).

Matchen kom att utspela sig till större delen ståendes, där Albazi pressade på och visade att han är mer än en grappler. Med två minuter kvar i första ronden tog han ned Zhumagulov men lyckades inte hålla kvar honom. Istället blev han själv nedtagen i slutet av ronden.

Albazi landade flera bensparkar och det var något han fortsatte med under hela matchen. Zhumagulov såg ut att tappa momentum i andra ronden men avfyrade hela tiden farliga slag som “The Prince” lyckades undvika. I tredje ronden trodde många att Albazi hade vunnit två ronder men han fortsatte att pressa på.

 – Han striking har blivit mycket bättre, kommenterade ex-mästaren Daniel Cormier

 


Extern annonslänk > Betta på UFC 257: McGregor Vs Poirier II – se de senaste oddsen här! 18+ gäller.Extern annonslänk > Celsius ger dig den perfekta mängden energi för att prestera bättre under din träning och i din vardag! Läs mer på om den funktionella energidrycken här.


RELATERAT


UFC 257: Amir Albazi vinner via enhälligt domslut!

Efter en nedtagning i tredje ronden så fick Albazi visa upp sin grappling och lyckades dominera Zhumagulov i två minuter. Han lyckades inte säkra ett avslut men det var en bra uppvisning på det som komma skall för “The Prince” Albazi.

“The Prince” Albazi är för närvarande rankad på femtondeplats i UFCs ranking men kan komma att klättra ytterligare efter helgens prestation!

 – Han är fantastisk, sade Cormier efter matchens slut.


Extern annonslänk > Streama Poirier vs McGregor 2 – Se returmötet mellan rivalerna i UFC 257 här!


💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Amir AlbaziSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara