UFC 258: Kelvin Gastelum vinner första matchen på över två år!

✔ Den populära mellanviktaren bröt förlustsviten på UFC 258

Topprankade mellanviktaren Kelvin Gastelum var i ett utsatt läge inför UFC 258 med hela tre raka förluster i ryggen. Som tur är för den forne titelutmanaren återvände han till segerkolumnen med en väsentlig seger.

Ian Heinisch stod för Gastelums motstånd under UFC 258. Heinisch är en fighter som imponerade inledningsvis i sin UFC-karriär men som sedan förlorade två raka matcher. Han lyckades dock därefter besegra Omari Akhmedov för att bryta förlustsviten.

Heinisch satte press tidigt, fick en nertagning och hotade med en kimura. Gastelum lyckades dock ta sig upp och var snäppet vassare på fötterna. I den andra ronden fick Gastelum en tidig nertagning, höll topposition genom mycket av andra ronden och pressade framåt stående.

Gastelum fortsatte pressa framåt stående i den sista ronden men Henisch gjorde sitt bästa med nertagningar och submissionförsök. Gastelum lyckades dock försvara allt, vände från underläge och avslutade matchen på topp.

Efter full tid tilldelades Gastelum seger via enhälligt med siffrorna 30-27, 29-28, 29-28 och återvände till vinstkolumnen för första gången på två år.


HETAST JUST NU


Förluster mot toppmotstånd

Statistiken i Gastelums senaste matcher målar upp en mörk bild men förlusterna har skett mot divisionens bästa.

Efter att ha radat upp två raka segrar fick Gastelum och Israel Adesanya göra upp om den tillfälliga mellanviktstiteln i den delade huvudmatchen på UFC 236. Herrarna lämnade allt i buren i en jämn, våldsam och utdragen match som gick alla fem ronder. Efter full tid tilldelades Adesanya segern via enhälligt domslut.

Därefter välkomnade Gastelum den brittiske stjärnan Darren Till till mellanviktsdivisionen. Mötet på UFC 244 var jämnt och något händelsefattigt, men Till vann ett något kontroversiellt delat domslut.

Sedan ställdes Gastelum mot svenske Jack Hermansson på UFC Fight Island 2 – och förlorade på submission tidigt i den första ronden. Efter den förlusten började många tvivla på om Gastelum verkligen var en elitfighter i melanvikt.

Vem borde Kelvin Gastelum möta efter segern UFC 258?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Kelvin GastelumSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...