UFC 269: Leon Edwards öppnar upp som rejäl favorit mot Jorge Masvidal!

✔ Kommer Edwards lycka besegra Masvidal och utöka sin vinstsvit? ✔ Kolla matchkortet och oddsen från storgalan!

Oddsmakarna tror att det blir Leon Edwards som går hem med vinsten i matchen mot Jorge Masvidal under UFC 269.

De två topprankade welterviktarna har kommit överens om att mötas under storgalan den elfte december. Det är nu över två och ett halv år sedan de rök ihop backstage på UFC London och Masvidal slog Edwards blodig.

Masvidal har sedan dess kommit att bli en av sportens största stjärnor medan har Edwards fortsatt att utöka sin vinstsvit i något av det dolda. Edwards är nu obesegrad i tio matcher och oddsmakarna tror att han kommer att addera Masvidals namn på sin lista.

Hos MMAnytts samarbetspartner Betsafe öppnar “Rocky” Edwards upp som rejäl favorit med oddsen 1.48. “Gamebred” Masvidal har förlorat två raka mot regerande weltersviktsmästaren Kamaru Usman och landar på oddsen 2.70.

Det betyder att en insats på 1000 kr skulle resulterat i 480 kronor i vinst om du satsar på Edwards och 1700 kr om du lägger samma insats på Masvidal. Är då oddsen för Edwards vs Masvidal berättigade?


HETAST JUST NU


UFC 269: Leon Edwards vs Jorge Masvidal

Masvidal må vara i en förlustsvit och blev knockad för första gången i UFC i sin senaste match. Han är dock en av sportens främsta talanger av en anledning. Under sina 50 professionella matcher så har Masvidal kommit att förändra sin stil markant, speciellt under de senaste åren.

Dagens Masvidal är mycket mer aggressiv än den fighter som tidigare fick se sig själv på fel sida av domslut. Han har gång på gång visat att han har kraft i nävarna och förmågan att nullifiera sina motståndares styrkor.

Matchen kommer att utkämpas över tre ronder och kommer med största sannolikhet att utkämpas stående. Det kommer vara till Masvidals fördel som under sina två senaste förluster varit tvungen att oroa sig för Usmans nedtagningar.

Edwards är dock en av welterviktsklassens mest underskattade fighters och förtjänar utan tvekan sin plats i den absoluta toppen. Han är svårfångad och har ett jämnt och metodiskt sätt att slåss på, något som många fans tycker är en tråkig fightingstil. Det har dock varit ett vinnande koncept då han gått utan förlust under tio matcher, merparten vinster via domslut.

Masvidal är den som har mest krut i nävarna och är mer aggressiv. “Gamebred” är också den som statistiskt sätt attackerar oftare. Medan Masvidal har 4.22 landar betydande slag i minuten i snitt så har Edwards endast 2.62.

Eftersom det är tre ronder så finns det därmed en risk att Masvidal pressar framåt under femton minuter och landar fler slag och därmed tar hem ett domslut. Vi skulle också ha Edwards som favorit i denna trerondare, men kanske inte lika stor som siffrorna nu visar!

UFC 269: Nuvarande matchkort

UFC 269 är fullt av spännande matcher med några av organisationens största stjärnor. Tidigare bjöd storgalan på tre titelmatcher men efter att Masvidal och Edwards bokades in så flyttades Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo till UFC 270 i januari 2022.

I den förväntade huvudmatchen kommer lättviktsmästaren Charles Oliveira att försvara sitt bälte för första gången. Trots att han är mästare öppnar han upp som underdog mot utmanaren Dustin Poirier.

På tal om underdogs så ger Julianna Pena sex gånger pengarna om hon lyckades norpa bältet från dubbelmästaren Amanda Nunes. Kolla in de tillgängliga oddsen här nedan!

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...