Avslöjar: Så mycket är de gamla UFC-bältena värda

✅ Tidigare mästaren avslöjar galna summan: "Hade jag vetat det så ..."

UFC bytte nyligen ut sina gamla mästarbälten mot en ny variant. Det nya bältet mottogs med blandade reaktioner, där vissa avskyr den nya designen och vissa gillar den.

Läs mer: Michael Bisping försvarar Conor McGregors beteende – kritiserar offret

Nu kan Michael Bisping kanske avslöja en av anledningarna till att man valde att byta design. De gamla bältena ska nämligen vara värda så mycket som 300 000 dollar (ca 2 887 020,00 kr) styck, enligt UFC-presidenten Dana White. Det uppger Bisping under ett nyligt avsnitt av sin podcast.

– Den tidigare UFC-mästaren Rashad Evans har ett bälte hemma. Han pratade med Dana White, som berättade att de gamla bältena är värda 300 000 dollar styck, säger Bisping.

“Hade jag vetat det …”

Den tidigare mellanviktsmästaren Bisping har själv två bälten hemma, som alltså uppgår till ett värde av 600 000 dollar (ca 5 775 000 kr).

– Om jag hade vetat att mina gamla bälten som samlar damm här hemma sammanlagt var värda 600 000 dollar hade jag kanske låtit försäkra dem och sen låtit dem stjälas, skojar engelsmannen.

Det är oklart hur mycket det nya titelbältet kostar att tillverka. Däremot står det klart att nyblivna mästare bara får ett bälte, även om de försvarar titeln flera gånger. Tidigare erhöll varje mästare ett bälte när titeln vanns, och ett nytt för varje titelförsvar.

Denna artikel publicerades den 16:e maj 18.50.

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara