MMA-guide: 5 tips – så spelar du på UFC-matcher

✔ Experten: "Intressant och spelvärt" ✔ Så gör du ✔ Skyhöga oddset

Den här artikeln presenteras i samarbete med Bet365. Öppna ditt konto idag för att betta på storgalan UFC 249 – just nu får du upp till 1250 kr i spelkrediter vid första insättning!


Livesporten är äntligen tillbaka – och som vi har längtat! Världens största MMA-organisation arrangerar en av sina mest stjärnspäckade galor hittills i form av UFC 249: Gaethje vs. Ferguson, som äger rum i Jacksonville, Florida under natten till söndag.

I och med coronapandemin har andra större sportligor fortsatt uppehåll. I brist på konkurrens väntas därmed fler än vanligt kolla på helgens UFC-matcher.

Och vad ökar spänningen mer än att satsa en peng?

Därför har vi på MMAnytt tagit fram en enkel guide för nybörjare som är sugna på lite MMA-betting, med hjälp av våra experter Johan Taliercio och Ashah Tafari.

UFC 249 Dominick Cruz MMA Tror

Dominick Cruz (höger) kan hämta tillbaka sin titel på lördag. Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports.

1. Matchvinnare

Det mest grundläggande alternativet inom MMA-betting är förstås att välja matchvinnare. Vem tror du står som segrare i en viss fight? Har du rätt går spelet in oavsett hur fightern du bettat på går till väga för att säkra vinsten. Knockout, submission eller domslut spelar ingen roll – du vinner helt enkelt pengar så länge du väljer rätt sida. Som om i all betting handlar det om att avgöra spelvärde och väga din vinstchans mot den potentiella utdelningen, när du bestämmer om du ska lägga dina pengar på en segertippad favorit – eller riskera mer genom att betta på en underdog som kan skrälla.

Ashah Tafari tipsar: 

Dominick Cruz besegrar Henry Cejudo – odds: 2.87

Det här är ett mycket intressant och spelvärt odds. För i det här fallet är det inte riktigt Cruz senaste prestationer som avgjort oddsen, utan de bygger snarare på antagandet att ex-mästaren varit borta länge och inte längre är vad han en gång var. Men trots sin frånvaro på nästan tre och ett halvt år tror jag “The Dominator” kan göra en episk comeback och vinna tillbaka bältet igen. Han har gjort det förr, och har enligt egen utsago inte alls lika samma skadeproblematik i dagsläget. Dessutom ser jag honom som en svår stilmatchning för Cejudo.

2. Vinstmetod

Som i all sportbetting: ju större risk, desto bättre odds. Ett sätt att kunna vinna mer pengar är därför att specificera dina bets – till exempel genom att inte bara välja segrare, utan också hur personen vinner. I MMA går det att vinna genom T/KO, submission, domslut eller diskvalifikation. Det går både att välja hur du tror en viss fighter segrar i en match, eller bara hur själva matchen avgörs – utan att för den sakens skull välja vinnare. Återigen: ju större risk, desto bättre odds.

Johan Taliercio tipsar:

Francis Ngannou besegrar Jairzinho Rozenstruik via KO, TKO, DQ eller submission – odds: 1.66

Visserligen inget jätteodds, men känner man till Ngannou vet man att det finns stora möjligheter till att matchen slutar med hans motståndare på mattan. Med tanke på detta får man tycka att en vinst på 66% av insatsen är riktigt bra.

UFC 249 betting

Francis Ngannou är känd för sina snabba knockouter. Foto: Rigel Salazar för MMAnytt

3. Rondbetting

Rondbetting är ett annat vanligt sätt att spela på MMA. Här finns möjlighet till stor variation – du kan exempelvis betta på att fighter X vinner i en viss rond, att matchen i sig pågår i ett visst antal ronder eller svara ja/nej på frågan om fighten går tiden ut. Det går också bra att kombinera både rondbetting med vinstmetod, till exempel att fighter Y går segrande via submission i rond två.

Ashah Tafari tipsar:

Går Greg Hardy vs. Yorgan De Castro tiden ut? Ja – odds: 3.00

De här två tungviktsbjässarna är visserligen kända för sina knockouts och bägge två har definitivt chansen att avsluta matchen med en smäll. Men de har också gått tiden ut tidigare, och jag tror att de kommer respektera varandras power tillräckligt mycket för att det ska kunna hända även i den här fighten. Jag tänker i synnerhet på Hardy, som visat på en smartare taktik och gått till domslut i sina två senaste matcher.

4. Överodds

Nu när vi har etablerat det mest grundläggande inom MMA-betting, så är det dags för lite överkurs. Den mänskliga faktorn kan ofta leda till vad som kallas överodds – som du vill lära dig att hitta. Låt oss förklara… Oddsen sätts av experter, och påverkas sedan av hur spelarna väljer att betta. Detta kan ibland resultera i odds som inte nödvändigtvis reflekterar verkligheten – och som därav har ett oproportionerligt stort spelvärde. Det gäller att du som spelare gör din egen bedömning först – för att sedan jämföra med oddsen. Kanske är du själv övertygad om att en fighter kommer vinna sin match, medan samma atlet visar sig vara en stor underdog enligt oddsmakarna.

Johan Taliercio tipsar:

Justin Gaethje besegrar Tony Ferguson i rond 1 – odds: 8.00

Gaethje har avslutat sina tre senaste motståndare i första ronden, och trots att mycket talar för att Ferguson inte avslutas så tidigt så är ändå åtta gånger pengarna en väldigt fin vinst ifall det skulle slå in.

UFC 249 Tony Ferguson Justin Gaethje trailer promo MMA

Från vänster: Topplättviktarna Tony Ferguson och Justin Gaethje. Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports samt Bill Streicher-USA TODAY Sports

5. Kombinationer

Sist men inte minst har vi det bästa sättet att vinna mycket pengar på kort tid med en låg insats: nämligen att kombinera olika spel med varandra – i en och samma kupong. Nästan alla olika spel går att kombinera med varandra på valfritt sätt. Du kan antingen bygga upp en femling med olika matchvinnare, eller också blanda olika spel hejvilt. Desto större kupong – ju högre odds. Tänk bara på att hela spelet går förlorat om du har ett enda fel på kupongen, om du väljer ett vanligt flervalsspel.

Ashah Tafari tipsar:

Fabricio Werdum besegrar Aleksei Oleinik, Carla Esparza vs. Michelle Waterson går tiden ut och Vicente Luque vs. Niko Price går inte tiden ut – totalodds: 1.94.

Werdum ser jag som en bättre fighter än Oleinik på nästan alla sätt och vis, där är endast den långa frånvaron ett frågetecken – men jag ser helt enkelt inte hur Oleinik ska kunna vinna. Esparza och Waterson går väldigt ofta tiden ut och det finns goda skäl att anta en sådan utgång även denna gång. Slutligen kan det motsatta sägas om Luque och Price, som bägge två gillar att ta risker och gå på avslut. Den matchen är för övrigt en rematch, efter att Luque vann det första mötet via submission. Kombinerar du dessa tre spel har du en kupong med ett riktigt starkt odds sett till vinstchansen som jag bedömer vara mycket hög.

 


Spela på UFC 249 med Bet365!

Livesport är tillbaka! Sugen på att betta på helgens stora UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Bet365 erbjuder odds för samtliga matcher på UFC 249!

Du som registrerar ett konto via den här länken har möjlighet att få spelkrediter på upp till 1250 kr.

Spela ansvarsfullt.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...