UFC-bossen: då kan Francis Ngannou göra sitt första titelförsvar

✔ Knockoutmaskinen kan få revansch för sin senaste förlust

UFC:s regerande tungviktsmästare Francis Ngannou är på god väg att bli en världskänd stjärna och hans första titelförsvar närmar nu sig.

Tidigare har UFC:s vd Dana White har klargjort att publikfavoriten Derrick Lewis blir näst på titeln i vad som blir en returmatch mot Ngannou.

Nu i ett samtal med Yahoo Sports Kevin Iole berättar White att Ngannou vs Lewis 2 kommer att ske i Houston, Texas, mest troligtvis i augusti. Även om White inte kunde konkretisera någon gala så finns det endast en numrerad pay-per-view-gala i augusti: UFC 265 – som går av stapeln den sjunde augusti på en hittills obestämd plats. Det hade varit ytterst osannolikt av UFC att hålla en titelmatch i tungvikt på en icke-numrerad gala utan pay-per-view.

Än så länge är en titelmatch i damers bantamvikt mellan Amanda Nunes och Juliana Peña bokat för galan, men det är mycket möjligt att Ngannou vs Lewis 2 agerar huvudmatch.

Den tidigare numrerade gala; UFC 264, har redan Dustin Poirier vs Conor McGregor 3 som bokad huvudmatch.

Det nästa alternativet för Ngannous första titelförsvar skulle kunna vara UFC 266 den fjärde september där lätt tungviktsmästaren Jan Blachowicz försvarar sin titel mot Glover Teixeira.HETAST JUST NU


Möttes en gång tidigare – i en av årets sämsta matcher

Utifrån vad White sagt samt facit i hand om hur betydelsefulla titelmatcher i UFC:s tungviktsdivision är talar det mest för att Ngannou vs Lewis 2 går av stapeln på UFC 265 den sjunde augusti.

Ngannou har fångat många fans hjärtan världen över med sin ödmjuka resa från hårda och dåligt betalda jobb i Kamerun till att bli den regerande tungviktsmästaren i UFC. Hittills har han brutalt knockat före detta UFC-mästare som Cain Velasquez, Junior dos Santos och senast Stipe Miocic.

Ngannou och Lewis möttes i juli 2018 i en av de mest händelsefattiga matcherna i divisionens historia. Bägge fighters varnades av domaren för passivitet och det framemotsedda mötet blev en stor besvikelse som slutade i en sömnig domslutsvinst för Lewis. Båda fighters har dock utvecklats och levererat våldsamma avslut sedan dess.

Numera sitter Lewis på en fyra matcher lång vinstsvit som inkluderar segrar över Ilir latifi och Curtis Blaydes.

Hur går det för Francis Ngannou i sitt första titelförsvar?

 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...