UFC-bossen om Conor McGregor: “Han är min Muhammad Ali”

✅ Dana White sparar inte på orden om superstjärnan Conor McGregor ✅ "Han är min Muhammad Ali, han är min Mike Tyson"

Conor McGregor, 30, är den största stjärnan som någonsin skådats i UFC. Redan efter debuten i Globen i Stockholm den sjätte april 2013 fick han stor uppmärksamhet när han, på presskonferensen efter den imponerande knockoutvinsten mot Marcus Brimage, pratade om hur han precis hade levt på social bidrag. Lite mer än fem år senare har han hunnit bli multimiljonär som en enorm pay-per-view-attraktion i världens största MMA-organisation.

Och det är knappast bara kändisskapet och pengarna som särskiljer honom från andra. “The Notorious” blev i november 2016 den första dubbelmästaren någonsin i UFC:s historia, när han som regerande fjäderviktsmästare klev upp till lättvikt och även vann den titeln genom att knocka Eddie Alvarez.

Det som gjort många så pass fascinerade över McGregor är hans enorma självförtroende och faktumet att han i princip har talat om allt han tänkt göra i detalj – innan han sedan har uppfyllt sina egna förutsägelser. Han förutspådde sin ekonomiska rikedom, han förutspådde att han skulle bli dubbelmästare och han har dessutom förutspått flera matchresultat på pricken.

“Jag visste inte om han kunde vinna en titel – men jag visste att han skulle bli en stjärna”

Många kan nog också hålla med om att McGregor har tagit den psykologisk krigsföringen mot sina motståndare till en helt annan nivå, vilket också har revolutionerat sättet som många andra UFC-fighters marknadsför sina matcher idag.

Någon som tidigt gjorde sig känd för att bland annat psyka sina motståndare med pricksäkert trash talk var boxningslegendaren Muhammad Ali. Och nu jämförs McGregor med just Ali, liksom den tidigare boxningsvärldsmästaren Mike Tyson – av UFC:s vd Dana White. Trots att White och McGregor inte alltid har haft den mest positiva relationen till varandra så hade UFC-bossen bara positiva saker att säga om irländaren i sin senaste intervju.

“He’s my [Muhammad] Ali. He’s my [Mike] Tyson,” sa White om McGregor i en intervju med FOX News Harvey Levin.“He burst onto the scene and I knew the minute I sat down and had dinner with him that this kid was going to be a star. I didn’t know if he’d be able to fight and I didn’t know if he’d be able to win a title, but I knew he was going to be a star.”

Foto via Instagram/thenotoriousmma

Möter Khabib Nurmagomedov i tidernas största UFC-match

Sist vi såg McGregor fightas klev han in i en ring istället för en bur, då han gjorde sin professionella boxningsdebut i en enorm superfight mot den flerfaldige världsmästaren och obesegrade megastjärnan Floyd Mayweather. Det var i augusti förra året som de två boxades i nästan tio hela ronder – innan “Money” avslutade irländaren med en stående teknisk knockout då McGregor blev för utmattad och skakad för att kunna försvara sig intelligent.

I UFC har McGregor inte tävlat sedan titelmatchen mot Alvarez och i och med den långa frånvaron från oktogonen har han förlorat sin mästarstatus i bägge divisionerna.

Den sjätte oktober är det dock dags för hans efterlängtade comeback. Efter att ha hamnat i rättsligt trubbel återvänder han nu för att försöka vinna tillbaka lättviktsbältet, när han ställs mot den nykrönte mästaren Khabib Nurmagomedov på UFC 229 i Las Vegas. “The Eagle”, som tog sig upp till tronen medan McGregor var borta, har idag en av de mest imponerande vinstsviterna i MMA då han står obesegrad med hela 26 raka segrar och nu gör han sig redo för sitt första titelförsvar.

McGregor och Nurmagomedov är bittra rivaler sedan skandalen i Brooklyn tidigare i år och titelmatchen marknadsförs av UFC som den största matchen någonsin i organisationens historia.

Foto: Dennis Schneidler/Adam Hunger-USA TODAY Sports

Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara