UFC-bossen tokhyllar Khamzat: “Aldrig varit med om det”

✔ Ger svar på tal - efter kritiken mot svensken

Dana White är ett stort fan av Khamzat Chimaev.

LÄS MER: Khamzat Chimaev har en kaxig utmaning – till Nick och Nate Diaz!


UFC-fighters bokas i vanliga fall in för en match åt gången, men den svenske megatalangen har redan två matcher planerade inom en kort tidsram.

Nu förklarar UFC-bossen vad som gör Khamzat så speciell.

– Det är så vi gör nu. Jag sa åt dem att ge honom två fighter, en i Las Vegas och en i Fight Island. Men nu kör han båda här i Vegas, sade White under onsdagsmorgonen.

– Jag skulle aldrig göra det här för någon annan. Men efter det jag har sett från Khamzat så är jag villig att göra det för honom. Det är fascinerande. Jag har aldrig haft någon som honom. Det är intressant, jag gillar det. Jag har aldrig varit med om något liknande, fortsatte UFC-chefen.

Svaret efter Khamzat-kritiken

Den unge svensken fick nyligen utstå kritik från sin nästkommande motståndare Gerald Meerschaert som tycker att det är respektlöst att organisationen räknar med att han förlorar mot svensken.

LÄS OCKSÅ: Rasar mot Khamzat och UFC: “Respektlöst”

Men detta stämmer inte, enligt White.

– Saken är att han (Khamzat) vill fortsätta fightas. Han vill köra de här matcherna en efter en. Det handlar inte om att vara respektlös mot hans motståndare. Han kommer antingen att vinna eller förlora, det har ingenting med oss att göra. Om han ska kunna köra två matcher på så kort tid så måste man boka in dem redan nu, säger UFC-bossen.

Chimaev är redan på plats i Las Vegas och förbereder sig för sin kommande fight. Se bilder från hans första träningspass nedan!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara