UFC-bossens besked: då kan Conor McGregor vs Dustin Poirier 3 bli av

✔ McGregor kan återvända till megaarenan

Nu finns det äntligen besked från UFC gällande när Dustin Poirier vs Conor McGregor 3 an äga rum – under UFC 264.

I helgen gick UFC 260 av stapeln i Las Vegas och i vanlig ordning svarade UFCs vd Dana White på frågor vid presskonferensen efteråt. Det tredje mötet mellan Poirier och McGregor kom på tal varpå White avslöjade de preliminära planerna.

Enligt UFC-chefen är förhoppningarna att ha trilogimötet under UFC 264, planerat för T-Mobile Arena i Las Vegas den tionde juli. UFC 229: Khabib vs McGregor är hittills den bäst säljande MMA-galan genom historien och ägde rum i T-Mobile Arena. Tanken är att det ska finnas publik på plats under galan också.

White tydliggjorde att det var hans förhoppning att få ihop Poirier vs McGregor 3 under galan men att inget var fastställt.

Poirier spädde dock själv på spekulationer när han postade “tionde juli” på sociala medier.


RELATERAT


Chockade världen i returmötet

Poirier och McGregor möttes för första gången under UFC 178 i september 2014. Vid det tillfället var McGregor obesegrad i UFC och hade tagit MMA-världen med storm efter flera imponerande prestationer. Den trenden fortsatte då McGregor knockade Poirier redan i den första ronden.

När de möttes i en returmatch på UFC 257 i Abu Dhabi hade båda två nyligen smakat på förlust mot den forne lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov. Inför det andra mötet var McGregor en tydlig favorit hos oddsmakarna och ett framtida återseende med Khabib var på tal vid seger.

Inledningsvis såg oddsmakarna ut att ha rätt. McGregor pressade fram och fick in flera hårda slag som såg ut att vara nära på att avsluta matchen. Poirier höll dock lugnet och träffade med flera låga benskarpar under hela första ronden som hade stark effekt på sin motståndare.

I den andra ronden höjde Poirier tempot och fick in en slagserie som sänkte McGregor. Efter ett par slag på marken klev domaren emellan – och skrällen var ett faktum.

I dagsläget är trilogimatchen inte fastställd, men mycket talar för att trilogin mellan Poirier och McGregor sker på UFC 264.

UFC 264: Poirier vs McGregor 3 – vem vinner?

Kategorier
Conor McGregorDustin PoirierSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara