UFC-chefen avslöjar: Stipe Miocic accepterar tungviktsmatch mot Jon Jones

✔ Dana White säger att Stipe Miocic är redo!

Den forne UFC-mästaren Stipe Miocic har erbjudits och accepterat en tungviktsmatch mot Jon Jones.

Ända sedan “Bones” Jones lämnade ifrån sig sin lätt tungviktstitel i maj 2020 har planen varit att han ska tävla i tungvikt framöver. Jones har dock gjort det klart att han förväntar sig “Deontay Wilder-pengar,” en referens till tungviktsboxarens lön då han mötte Tyson Fury i februari 2020 och enligt uppgifter tog hem mellan 25-30 miljoner dollar.

Pengakravet har gjort att Jones och UFC-chefen Dana White än en gång blivit osams och tungviktsdebuten skjutits upp. Enligt White så har dem inte tagit Jones i betraktelse under den kommande tiden. Istället är de nästkommande tungviktsmatcherna i toppskiktet redan klara.

Det sätter Jones i en knepig situation, men det kan lösas med en match mot Miocic.

 — Jag och Jones har haft den här typen av förhållande under hela hans karriär, sade White under en intervju med Full Send. När han är redo att slåss så är vi redo att köra. Han pratar om att slåss i tungvikt, men tungviktsdivisionen är redan på väg tillbaka till Houston då Derrick Lewis tar sig an Ciryl Gane. Den som vinner den matchen kommer att möta Francis Ngannou. Den som vinner den matchen… Om Jon Jones vill komma tillbaka kan han slåss mot någon av dem. Eller så kan han slåss mot Stipe Miocic. Stipe har redan accepterat och är redo att ta den matchen!

 


HETAST JUST NU


UFC: Stipe Miocic vs Jon Jones?

Även om Jones har gjort det klart att han vill ha ett omedelbart titelchans så vore en match mot Miocic väldigt relevant. Miocic är den mest framgångsrika UFC-mästaren i organisationens tungviktshistoria. En match mellan Miocic och Jones skulle utan tvekan kunna vara huvudmatch på en PPV-gala.

Det vore också vettigt att ge vinnaren av Miocic vs Jones en titelmatch då båda fighters tillhör det absoluta toppskiktet. Jones har sagt att han siktar på att göra comeback under 2022, men en match mot Miocic kanske kan få honom på andra tankar?

I sådana fall skulle Jones kunna möta Miocic i slutet av året och sedan invänta vinnaren av Ngannou vs. Gane eller Lewis.

 

Tycker du att Jones borde ta matchen?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Jon JonesSenaste NyttStipe Miocic

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...