UFC-chefen avslöjar när Israel Adesanya fightas härnäst – och mot vem

✔ "Jag vill inte vara helt kaxig... men vi kommer göra allt i vår makt för att fixa det"

UFC:s vd Dana White öppnade nyligen upp om nästa titelmatch i mellanvikt och planen är att boka Israel Adesanya vs Robert Whittaker 2.

Det har varit relativt väntat att mellanviktsmästaren Adesanya skulle försvara titeln mot rivalen Whittaker härnäst, men skador och andra omständigheter har försvårat bokningen gång på gång. I en nyligt genomförd intervju med The Daily Mail berättade White att det är just den efterlängtade returmatchen som är i planeringsfasen – och avsedd för januari 2022.

– Det är vad vi jobbar på, vi jobbar på att få till det i januari, sade White

White berättade också att UFC siktade på att hålla matchen i Australien eller Nya Zeeland men att restriktioner kommer omöjliggöra det.

– Lyssna, jag vill inte vara helt kaxig och sånt skit, men vi kommer göra allt i vår makt för att fixa det, sade White om Adesanya vs Whittaker 2. Det är matchen vi vill boka och vi jobbar på det. Jag kommer få det gjort. Men vet du vad som suger? Med allt som sker just nu, när man tänker på den matchen, så borde den ske där borta [i Australien eller Nya Zeeland]. Men det kommer inte hända.

 


HETAST JUST NU


De två bästa mellanviktarna kolliderar

Adesanya debuterade i UFC i februari 2018, avslutade Rob Wilkinson via TKO, och blev snabbt en av organisationens mest hajpade talanger. Han glänste igenom i stort sett varenda match och besegrade Anderson Silva med flera för att rättfärdiga ett möte med Kelvin Gastelum om interimtiteln i mellanvikt medan Whittaker, som då var regerande mästare, läkte från sjukdom och skador.

Mötet mellan Adesanya och Gastelum blev ett fullständigt krig i fem ronder där båda fighters hade sina stunder. I slutändan var det dock Adesanya som segrade via domslut. Därefter mötte han Whittaker, som var obesegrad sedan han flyttade upp till mellanvikt med sex raka segrar och mellanviktstiteln i bagaget. Många trodde att det skulle vara en jämn match men Whittaker var ovanligt aggressiv och blev knockad i den andra ronden.

Sedan dess har Whittaker vunnit tre raka matcher, inklusive segrar över Darren Till och Jared Cannonier. Adesanya försvarade titeln i mellanvikt två gånger och flyttade sedan upp för att utmana Jan Blachowicz om lätt tungviktstiteln i ett försök att bli dubbelmästare. Efter fem tuffa ronder blev Adesanay tildelad sin första förlust inom MMA via enhälligt domslut. Efteråt har han återvänt till mellanvikt och försvarade senast titeln mot Marvin Vettori.

 

Israel Adesanya vs Robert Whittaker 2 – vem vinner?

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...