UFC-chefen Dana White backar Joe Rogan – efter starka kritiken!

✔ "Medicin som absolut fungerar undanhåller de från oss" ✔ "En av de galnaste grejerna som jag någonsin bevittnat i mitt liv"

UFC-chefen Dana White tar parti med Joe Rogan efter att veterankommentatorn blivit starkt kritiserad för innehållet i sin podcast The Joe Rogan Experience (JRE).

Boxning - WBC ‘Interim’ Super Middleweight title | 12 rounds | Phoenix, Arizona

David Benavidez - 1.05
David Lemieux - 8.50
Bet365

En grupp på 270 läkare, forskare och doktorer skrev i förra veckan under ett öppet brev till Spotify, med vilka Rogan sedan december 2020 har ett exklusivt kontrakt med.

I det öppna brevet kritiserar dem Rogans podcast och ber Spotify att “etablera en tydlig och offentlig policy för att moderera felaktig information på sin plattform”.

Kritiken härstammar främst från några gäster som Rogan nyligen haft, däribland Dr. Robert Malone (avsnitt #1757). Enligt kritikerna så har Rogan via sin plattform spridit “falska och samhällsskadliga påståenden”.

Malone är en amerikansk virolog och immunolog vars arbete bland annat är kopplat till mRNA (messenger-RNA), också känt som “budbärar-RNA” på svenska. Malone har sedan pandemin kommit att bli båda kritiserad och hyllad för uttalanden som berör hans expertområden, däribland vaccin och mRNA-teknologi.

Han blev i december 2021 permanent avstängd från Twitter för “upprepade överträdelser av [Twitters] policy för felaktig information gällande covid-19”. Han kom att gästa Rogan kort därefter, något som skapade stor debatt för sitt innehåll, med starka inspel från båda sidor.

I samband med det öppna brevet så blev Rogan kallad för “ett hot mot folkhälsan” av Katrine Wallace, en epidemiolog vid University of Illinois Chicago School of Public Health.


HETAST JUST NU


Dana White tar parti med Joe Rogan

Rogan har personligen kommit att bli både starkt kritiserad och vida hyllad för sina uttalanden gällande pandemin. När han själv fick sjukdomen så kurerade han sig med en kontroversiell blandning av läkemedel, en kur som även UFC-chefen White använde när han och hans familj insjuknade.

White sade att han tillfrisknade väldigt snabbt efter att ha följt Rogans rekommendationer och hyllade UFC-kommentatorn. När White blev tillfrågad om den senaste tidens turbulens kring Rogan så tog han tillfället i akt att backa upp sin kollega.

 – Tja, vad sägs om det här? Ända sedan jag kom ut och sa vad jag gjorde är det nästan omöjligt nu att få monoklonala antikroppar, sade White efter helgens UFC-gala. De gör så att du inte kan få tag i dem. Medicin som absolut fungerar undanhåller de från (oss). Jag vill inte bli för politisk och börja ge mig in i allt det här, men ivermektin och monoklonala antikroppar har funnits länge. Nu kan du helt plötsligt inte [hitta dem] för att rädda ditt liv. Läkare kommer inte att ge dem till dig.

– Och även när jag gjorde det här i Vegas […] (Jag) ringde ett telefonsamtal och kunde få det gjort. Och det var inte (något privilegium) som någon jävla rik, berömd snubbe. Vem som helst kunde ha ringt… Nu när Rogan har pratat om det—sedan jag pratade om det— nu kan du inte få de där sakerna att rädda ditt liv, bokstavligen. Det är vidrigt. Det är vidrigt. Yeah, det är en av de galnaste grejerna som jag någonsin bevittnat i mitt liv.

– Vill du veta vad som är läskigt? Jag kan slå vad om att jag kan få några jävla smärtstillande tabletter snabbare än jag kan få monoklonala antikroppar, fortsatte White. Nej, inte “kanske”. Det är ett faktum. Det är ett faktum. De delar ut smärttabletter som om de vore [godis]. Monoklonala antikroppar och ivermektin kommer inte att göra dig något. Smärtstillande tabletter dödar dig. Fakta. Och jag är ingen läkare, men det är ett faktum.


Missa inte: UFC-stjärnan visar upp sitt sönderslagna ansikte – efter fem hårda ronder!


Speltips inför UFC 270: Ngannou vs Gane

I helgen kommer två titlar att stå på spel då UFC 270 bjuder på ett stjärnspäckat matchkort!

I huvudmatchen ser vi de gamla lagkamraterna Francis Ngannou och Ciryl Gane ryka ihop. Den efterlängtade tungviktsmatchen kommer att slå samman titlarna då Ngannou är divisionsmästare medan Gane håller i interimtiteln.

I den delade huvudmatchen ser vi på nytt flugviktarna Brandon Moreno och Deiveson Figueiredo mötas i buren. Det blir tredje gången gillt men denna gång kommer Moreno att försvara sin titel och kanske sätta punkt för rivaliteten.

MMAnytts samarbetspartner Bet365 har självklart oddsen du behöver för att sätta guldkant på årets första PPV-gala med UFC. Ta en närmare titt på oddsen i huvudmatcherna och berätta för oss vem du tror kommer att vinna!

UFC 270ODDSSPELBOLAG
Francis Ngannou2.25
Ciryl Gane1.77
Brandon Moreno1.68
Deiveson Figueiredo2.45

Oddsen ovan kan komma att ändras. 18+ år – Regler & villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelande. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen.

UFC Fight Night: Holm vs. Vieira

Holly Holm - 1.44
Ketlen Vieira - 2.87
Bethard

Helgen bjuder på UFC Vegas 55 och boxning!

Holly Holm är storfavoriten inför helgens spännande drabbning med topprankade Ketlen Vieira  1.41 i odds kontra Vieiras 2.90. Lyckas brasilianskan skrälla i helgen blir det alltså en stor utbetalning för hennes fans!

Tar vi en titt på boxningsvärlden blir det minst lika grymma odds när obesegrade David Benavidez möter underdog David Lemieux. Den erfarne Lemieux ges inte en stor chans att vinna, åtminstone om man tittar på oddsen: 9.05 jämfört med 1.06 för vassa Benavidez.

Vilka ryggar du inför helgens stora matcher?

18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se

Bet365

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Joe RoganJoe Rogan ExperienceSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som bor i Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...