UFC-chefen Dana White hyllar Joe Rogan: “Väldigt avgörande!”

✔ UFC-bossen säger att Rogans insatser har hjälpt att bygga sporten!

UFC-chefen Dana White säger att kommentatorn och podcast-kungen Joe Rogan har spelat en stor roll i organisationens och sportens framgång.

Rogan har under åren kommit att bli ett synonymt ansikte med UFC men har också kommit att skörda stora framgångar som komiker, influencer och via sin podcast The Joe Rogan Experience.

Den senaste tiden har dock Rogan kommit att ta ett steg bort från UFC. Under 2021 agerade han endast kommentator under sex PPV-galor och allt tyder på att han kommer att ha mindre och mindre med UFC att göra framöver.

Trots att han blivit kritiserad för både sina kontroversiella uttalanden och som kommentator så hyllas han nu av UFC-chefen. White säger att Rogan spelat en stor roll i att nå ut till de stora massorna, speciellt när det kommer till grappling.

 – En annan kille som förtjänar massor av beröm för att ha hjälpt till att bygga upp sporten under vår tid är Joe Rogan, sade White i ett samtal med Teddy Atlas. Sanningen är, när vi började med allt det här så förstod alla fighting stående, oavsett vad som hände. Slag, sparkar och armbågar – det förstår vi alla.

– Den stora saken för oss var när [matchen] gick till mattan. Kan folk verkligen förstå vad som händer och vad de ser? För om du aldrig utövat jiu-jitsu så vet du inte vad fan de håller på med… Joe Rogan var först och främst passionerad för sporten, och för andra var han bra på att leda dig igenom det som pågick innan det ens började hända. Att ha en kille som honom bakom mikrofonen var väldigt avgörande för att bygga upp sporten.


HETAST JUST NU


Kommer Joe Rogan att fortsätta som UFC-kommentator?

Joe Rogan har jobbat för UFC sedan 1997 men har den senaste tiden tagit färre och färre uppdrag för organisationen. Tidigare brukade Rogan kommentera varenda UFC-gala men i takt med att organisationen växt och Rogan fått större uppdrag utanför UFC så har han också börjat kommentera mindre.

Förra året skrev Rogan ett exklusivt kontrakt med Spotify där hans podcast endast kommer att sändas på deras plattform. Rogan har också den senaste tiden börjat att skippa vissa PPV-galor för att åka på resor eller fokusera på sin stand-up.

Med tanke på hur framgångsrik Rogan är utanför sin roll som kommentator så är det troligt att han kommer att fortsätta skära ned på sina samarbeten med UFC och endast göra det när det passar båda. Hans unika roll i UFC gör dock att det finns föga risk för att han kommer att få sparken som andra, mindre etablerade namn som exempelvis Dan Hardy.

 

Kommer du sakna Joe Rogan om han försvinner?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...