UFC-chefen Dana White öppnar upp om drömmen – att bli proffsfighter

✔ UFC-chefen tar parti med UFC-debutanten som gav upp ✔ "Jag trodde jag att jag var en fighter"

UFC-chefen Dana White är en av de mest inflytelserika människorna i kampsportsvärlden, men det var inte hans dröm. I samband med att en UFC-fighter valde att ge upp under helgens gala så delade White med sig av sin egna historia.

White sympatiserar med UFC-debutanten Max Rohskopf, som på tio dagars varsel tog sig an Austin Hubbard i galans första match på underkortet. Efter en tuff andra rond valde Rohskopf att inte fortsätta och UFC-chefen tar nu parti med honom genom att berätta om hur han själv gav upp sin dröm om att bli proffsfighter.

 – Jag har berättat den här historien för er många gånger. Förr i tiden så trodde jag att jag var en fighter. Och jag ville göra både det ena och det andra. Men en dag så förstod jag att jag inte var en fighter. När man inser det så måste man gå iväg.

– Jag säger inte att det är fallet med den här killen. Men om han kände att han behövde ge upp ikväll, vem fan kan ifrågasätta honom? Han hade bollarna att komma hit och slåss… att komma hit och ta en fight på kort varsel.

Chuck Liddell och Dana White (© Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports)

Chuck Liddell och Dana White (© Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports)


Relaterat:


UFC-chefen: Vänta med er kritik

White började boxas som tonåring och blev sedan tränare när hans dröm om att bli proffsfighter gick i kras. Han fortsatte sedan som manager för MMA-legendarerna Chuck Liddell och Tito Ortiz innan han blev chef för UFC.

Med mer erfarenhet än någon annan i industrin så säger White att folk ska vänta med sin kritik av UFC-debutanten Rohskopf.

 – Det är lätt att vara en kritiker. Vad de här killarna gör är på en helt annan nivå. Som en person leder denna organisation, som en person är involverad i matchmäklande och det mesta… Vi ser managers från hela världen. När man kommer hit, då är det en helt ny nivå. Han är inte redo, och han kanske aldrig kommer att vara redo.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Dana WhiteSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...