UFC-chefen Dana White utpekad som offer – i sexskandal

✔ Sexvideo, utpressning och strippor

UFC-chefen Dana White har blivit utpekad som ett offer i en sexskandal som går tillbaka flera år, men som nu fått sig ett nytt kapitel. Enligt det första tvistemålet, som avgjordes 2015, ska White under flera tillfällen ha träffat en strippa på en klubb i Brasilien och betalat henne för att dansa och ha sex med honom.

Under två år ska White, som är gift och har tre barn, ha betalat kvinnan $10,000 (ca. 100 000 SEK) per möte och totalt gett henne 200 000 SEK.

Utan tillåtelse ska dock kvinnan ha filmat dem ha sex och hennes pojkvän Ernesto Joshua Ramos ska sedan använt materialet för att utpressa UFC-chefen på ännu mer pengar.


Missa inte: Alexander Gustafsson avslöjar stora planer – om sin UFC-comeback


Ramos kom att arresteras av FBI för sina utpressningsförsök och dömdes i slutet av 2015 efter att ha erkänt sig skyldig till brotten. Varken White eller kvinnan kom att identifieras i målet, utan White kom istället att endast refereras till som “en gift och förmögen affärsman med två småbarn” som är chef för “ett välkänt företag” och har tillgång till ett privatjet.

Historien hade kunnat ta slut där, men i fredags så kom Whites vägar att än en gång korsas med Ramos.

Enligt Ramos så ska White inte ha ha hållit sitt ord då han lovade Ramos $450 000 (ca. 4,5 miljoner SEK) för att inte avslöja Whites namn efter att rättegången var över. Pengar som Ramos inte fått.

White och hans advokater står också anklagade för att ha givit FBI felaktig information för att få dem att undersöka Ramos.

Såhär lät det i den nya stämningsansökan:

 – Whites handlingar var bedrägliga, förtryckande och utformade på ett sätt för att få Ramos att erkänna sig skyldig till brotten så att han skulle kunna förhandla sig till väsentlig uppgörelse. På så sätt förhindrades det att Whites handlingar blev allmänt kända, något som White och hans företag drog nytta utav.

 

Kategorier
Dana WhiteSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara