UFC-chefen vädjade om hans liv – nu har brottarstjärnan avrättats

✔ 27-åringen avrättades idag ✔ "Han kunde lika gärna ha varit en av mina fighters!"

UFC-chefen Dana White var en av många som vädjade om att den iranska brottarstjärnan Navid Afkaris liv skulle besparas. Idag kom dock dödsstraffet att verkställas mot 27-åringen som stod anklagad för att slagit ihjäl en säkerhetsvakt under en demonstration i 2018.

Afkari kom att erkänna dådet i TV men påstod senare att han blivit torterad och tvingad att bekänna. När nyheterna om avrättningen blev kända så talade White till sina miljontals av följare på sociala medier.

 – Först och främst är den här mannen en människa, för det andra är han en av oss – han kunde lika gärna ha varit en av mina fighters, säger Dana White i ett videouttalande i början av månaden.

– Det enda jag tänkte var att ringa presidenten och se vad han kan göra för att hjälpa den här mannen. “Låt oss titta närmare på det, låt mig prata med min administration och se om vi kan göra något för att rädda den här mannens liv,” sa han till mig.

– Jag vill bara säga att jag också, respektfullt och ödmjukt, ber den iranska regeringen: snälla, avrätta inte den här mannen! Spara hans liv!


Relaterat


Regimen försvarar avrättningen av brottarstjärnan

Den iranska regimen valde dock att gå vidare med brottarens avrättning. En talesperson argumenterade för beslutet:

– En oskyldig person mördades av Afkari. Om folk är inriktade på humanitära åtgärder, så varför påpekar ingen att personen som dödades var oskyldig och mördades utanför sitt eget hem? sade talespersonen.

Trots Afkaris erkännande så säger flera människorättsorganisationer att bekännelsen var framtvingad via tortyr. I Sverige uttalande sig Mojtaba Ghotbi, ordförande för Förenade föreningar för ett fritt Iran (FFFI) om Afkanis fall.

– Det här är fruktansvärt och strider mot alla mänskliga rättigheter men också mot internationell lag. Ärligt talat har det gått för långt när det gäller den svenska politikens tystnad om situationen i Iran, sade Ghotbi till TT.

– Vi tycker att Sverige, som uppmuntrar mänskliga rättigheter, borde ta ställning men hittills har vi inte sett någonting. Det har varit väldigt tyst från (utrikesminister) Ann Linde, fortsatte han.

 

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Dana WhiteSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...