UFC-chefen försvarar Cain Velasquez i vädjande brev till domaren

✔ "Jag hoppas att ni tar detta i beaktning" ✔ Före detta tungviktsmästaren riskerar livstids fängelse – har fått borgen nekad vid flera tillfällen!

UFC-chefen Dana White vill se den forne tungviktsmästaren Cain Velasquez gå fri efter att han åtalats för mordförsök i februari.

Italien - Serie A

Juventus vs Bologna
Odds 1.57 - 6.00
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Den före detta UFC-tungviktsmästaren Velasquez riskerar livstids fängelse för att ha skjutit mot en man som står anklagad för sexuella övergrepp mot fighterns fyraåriga son. Enligt polisrapporten ska Velasquez ha förföljt 43-årige Harry Goularte och därefter kört in sin bil i hans fordon och avlossat flera skott. Inget av skotten träffade Goularte, men Velasquez träffade istället mannens styvfar i armen. Domaren beskrev incidenten som “extrem vårdslöshet” och Velasquez har nekats borgen vid flera tillfällen.

Bara några dagar efter att incidenten inträffade den 28 februari skickade White iväg ett brev där han bad domaren att ta hänsyn till Velasquez bakgrund och tidigare uppförande. MMA Junkie var först med att dela en kopia av brevet.

Jag skriver denna rekommendation trots att jag är medveten om åtalen om mordförsök och misshandel som väckts mot Cain Velasquez, började White i sitt brev till domaren. Jag chockerades av åtalen, eftersom de helt strider mot det jag har kommit att förvänta mig av mannen som jag med stolthet kan säga var tvåfaldig tungviktsmästare i UFC.

Jag har känt Velasquez i över femton år. Under hans tid som aktiv atlet i UFC representerade han vårt företag med värdighet och behandlade alltid andra med respekt. Han var en förebild för hur en professionell atlet borde uppföra sig och hade ett positivt inflytande på UFC-fans. Velasquez var otroligt professionell och gick alltid över förväntan med att knyta band med våra fans och marknadsföra MMA som sport – inte bara som underhållning, utan även som en färdighet som leder till personlig utveckling.

Som amerikan med mexikanskt ursprung var Velasquez stolt över sin bakgrund och tog alltid tillfället att visa sin uppskattning för mexikanska fans och representera vårt företag i hans besök till Mexiko.

De som känner honom bäst beskriver honom som en ödmjuk och eftertänksam man som var väldigt dedikerad till familjen, som består av hans fru och två barn.

Om han bara får möjligheten är jag säker på att Velasquez inte vill något annat än att återvända till sin familj och fortsätta att ha ett positivt inflytande på de runtomkring.

Jag hoppas att ni tar detta i beaktning inför ert nästa steg i processen för Velasquez. Om ni önskar att jag bekräftar något av ovanstående, snälla tveka inte att kontakta mig.

Med vänliga hälsningar

Dana White

UFC-chef

White är inte ensam om att ta parti med den fängslade ex-mästaren. MMA-legendarer och tidigare mästare Khabib Nurmagomedov och Daniel Cormier är bland flera som uttryckt sympati för fightern och hoppas på en lindrig dom. Velasquez riskerar mellan 20 år och livstids fängelse för mordförsöket och kan även straffas med ytterligare fängelsetid ifall han döms för vapenbrott.

 

Vad tycker du om UFC-chefens brev om Cain Velasquez?

 


HETAST JUST NU


Rubbe 2

 

Juventus vs Bologna

 

1.57 – 6.00

 

2 Oktober | 20:45 | Italien – Serie A


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Cain VelasquezSenaste Nytt

Svara