VIDEO: Dana White sågar Team Jake Paul – efter inställda galan!

✔ UFC-chefen har en teori om varför Jake Pauls match ställdes in! ✔ YouTube-boxaren anklagar motståndaren: "Visste att han skulle bli knockad!"

UFC-chefen Dana White har en teori om varför Jake Paul vs. Hasim Rahman Jr. ställdes in.

Redaktionstipset - UFC Vegas 61

Ilir Latifi - Alexey Oleynik
1.57 - 2.50
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

YouTube-boxarens sjätte proffsmatch var tänkt att gå av stapeln den 6 augusti i storarenan Madison Square Garden i New York, men efter att det stod klart att Rahman inte skulle kunna klara den nya viktgränsen på 205 lbs (runt 93 kg) ställdes matchen in. Enligt Team Jake ska Rahman ha ljugit om sin viktnedgång och aldrig haft för avsikt att ta sig ner till den överenskomna vikten. Rahman, som tidigare tävlat i tungvikt, hade troligtvis blivit Pauls tuffaste motståndare i boxningsringen. Det var en match som såväl Jakes manager som brodern Logan Paul avrådde honom från på grund av den stora viktskillnaden mellan dem.

Deltagarna var ursprungligen tänkta att väga in på 200 lbs, men boxningskommissionen höjde gränsen till 205 lbs efter att Rahmans viktnedgång inte fortlöpte som planerat. Enligt Jake själv accepterade han matchen trots viktändringen, varpå Rahman hotade med att dra sig ur matchen ifall den inte ägde rum på 215 lbs istället. Team Jake bestämde sig därför för att ställa in hela galan. Det är i skrivande stund oklart när Jake kommer att återvända till ringen. Han har inte tävlat sedan december i fjol när han tokknockade den forne UFC-mästaren Tyron Woodley.

UFC-chefen har dock en annan teori om varför galan ställdes in i sista minuten. White hävdar att dåliga försäljningssiffror ligger till grund för den plötsliga avbokningen.

– Jag tror att de sålde under en miljon dollar i biljetter och det kostar 500 tusen dollar bara att tända lamporna [i Madison Square Garden], sade White under presskonferensen efter helgens UFC 277. Det är vad jag tror. Hotellrum och transport i New York är även det väldigt dyrt.

White menar även att Jakes team inte har det som krävs för att leverera storgalor på rullande band likt UFC. Detta trots att UFC:s tidigare CFO Nakisa Bidarian arbetar som rådgivare till Jake och äger promotionsbolaget Most Valuable Promotions som har hand om YouTube-boxarens matcher.

– Bara för att du var en revisor hos oss betyder inte att du vet vad fan som händer här och det betyder inte heller att du vet hur man driver ett promotionsbolag för fighters, sade White. Jag tror att Jake Paul behöver skaffa nytt folk. Om han vill stanna kvar i sporten behöver han folk som faktiskt vet hur man ordnar matcher.

 

Håller du med UFC-chefen om Jake Paul?

 


HETAST JUST NU

 

Ilir Latifi vs Alexey Oleynik

 

1.57 – 2.50

 

1 Oktober | 00:00 | UFC Vegas 61


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Dana WhiteJake PaulSenaste Nytt

Svara