UFC-chefen ska snart träffa Khabib – tänker övertala honom till comeback!

✔ "Hans pappa ville att han skulle nå 30-0"

Trots att Khabib Nurmagomedov utannonserade sin pension i slutet av oktober så har han behållit både sitt bälte och sin plats i UFC-rankingen.

Khabibs beslut att lämna sporten kom efter hans tjugonionde vinst, en dominant uppvisning mot interrimmästaren Justin Gaethje.

I ett känslomässigt tal till sina fans så avslöjade Khabib att han lovat sin mamma att sluta tävla efter att hans pappa och tränare Abdulmanap Nurmagomedov avlidit den 4 juli.

 – Idag vill jag meddela att detta var min sista match. Jag kommer inte att komma hit utan min far, sa Khabib efter sin vinst.

– Detta var min första match efter det som hände med min far. När UFC ringde om matchen mot Justin så pratade jag med min mamma i tre dagar. Hon vill inte att jag ska slåss utan min far, så jag lovade henne att det blir min sista kamp. Om jag ger mitt ord så måste jag hålla mitt löfte.

Trots att Khabib sagt att han kommer hålla sitt ord så är han fortfarande kvar i listan över aktiva UFC-fighters.

Han fortsätter även att testas av UFCs antidoping-partner USADA (United States Anti-Doping Agency), ytterligare en markör att beslutet kan komma att förändras.


RELATERAT


UFC-chefen tänker övertala Khabib

I en intervju med BT Sports så sade UFC-chefen Dana White att han snart ska ha ett möte med Khabib. White känner sig ganska självsäker på att han kan övertala “The Eagle” att fortsätta sin karriär i oktagonen.

 – Jag tror att han tänker på att hans pappa ville att han skulle nå 30-0 och att han vill uppnå det för att uppfylla sin faders önskning, sade White. Men vi får se. Vi ska träffas nästa månad och prata.

– Han kanske inte vill slåss, jag vet inte svaret på det. Men jag är ganska säker på att jag kan övertala honom.

Khabib är en av UFCs mest dominanta fighters genom tiderna och har kommit att bli en av organisationens absoluta storstjärnor. Under sina tretton UFCmatcher har han endast förlorat två ronder och aldrig varit nära att förlora.

 

Vem vill du se Khabib möta om han återvänder?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...