UFC-chefen om relationen med Francis Ngannou: “Om du inte vill vara med oss – inga problem”

✔ Hur ser Ngannous framtid i organisationen ut?

På senare tid har UFC hamnat i flertalet konflikter med deras atleter, främst angående fighterlön. För tungviktsmästaren Francis Ngannou har det varit ett kyligt mottagande från organisationen sedan han vann titeln från Stipe Miocic på UFC 260. Han har bland annat uttalat sig om att UFC saboterar för honom, dels eftersom han vägrar signera nytt kontrakt.

Ngannou är nu klar för ett möte mot interimmästaren Ciryl Gane på UFC 270, men enligt UFC:s vd Dana White kommer mästaren tävla om mycket mer än endast bältet. Framtiden med organisationen kan nämligen hänga på en vinst på galan den 22:a januari.

Lönen verkar vara A och O i konflikten. Ngannou var ursprungligen tänkt att försvara bältet mot UFC-legendaren Jon Jones tidigare i år, men när det inte gick att lösa blev utmanaren Derrick Lewis en möjlig motståndare.

Varken matchen mot Jones eller matchen mot Lewis blev av, och UFC arrangerade istället en interimtitelmatch mellan Lewis och Gane. Det ryktas att anledningen till detta var svåra kontraktförhandlingar med Ngannou, då han begärt högre lön till följd av sin status som mästare.

I en ny intervju med Brett Okamoto från ESPN förklarar White situationen med Ngannou från sitt eget perspektiv.

– Som fighter är det viktigt att vara försiktig med vem som representerar dig, sade White om Ngannou. Jag tror inte han har den bästa representeringen. Lyssna, om du vill vara med oss, skulle vi älska att ha dig. Om du inte vill vara med oss, inga problem. Det är lugnt. Jag tror att enligt hans kontrakt, och detta är bara på rak arm, om han vinner så har han fortfarande tid med oss efter matchen. Han har förmodligen en till match.


HETAST JUST NU


Spänd relation mellan Francis Ngannou och UFC i 2021

Intervjun med ESPN är inte första gången då White hintat om problem med Ngannous management. Han har tidigare grälat med managern Marquel Martin på social media och pikat honom i intervjuer. Problem med kontraktförhandlingarna har resulterat i att Ngannous kontrakt kommer att upphöra ifall han förlorar mot Gane på UFC 270. White har gjort det tydligt att UFC kan acceptera detta, ifall Ngannou “inte vill vara med dem”.

Lyckas Ngannou vinna på UFC 270 förlängs kontraktet automatiskt, till följd av hans status som mästare. Det ger bägge parter tid att förhandla ytterligare och eventuellt nå en kompromiss.

Tycker du att tungviktsmästaren förtjänar att få högre betalt av UFC?

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Dana WhiteFrancis NgannouSenaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...