UFC-chefen öppnar upp om tidigare “chauvinistiska” inställningen till damfighting!

✔ Dana White ville "aldrig" se kvinnor i UFC – men efter ett speciellt möte ändrade han sig! ✔ "Jag har lärt mig min läxa"

Dam-MMA har kommit en lång väg sedan UFC-chefen Dana White påstod att fans “aldrig någonsin” skulle få se damfighters i UFC.

Fotbollsmatch - UEFA - 25 sep 20:45

Danmark - Frankrike
3.35 - 2.15
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Idag hyser UFC flera spännande och talangfulla damfighters, men det fanns en tid då White aldrig kunde tänka sig att låta kvinnor tävla i organisationen. I ett nytt avsnitt av podcasten BASIC! When Cable Was Cool förklarade White sitt ursprungliga tankesätt kring kvinnor i UFC och vad som ledde till att inställningen ändrades genom åren.

– Det finns ett väldigt populärt videoklipp av mig på TMZ, där jag lämnar en restaurang i (Los Angeles) och de frågar mig, “När kommer kvinnor att tävla i UFC?” började White. Och jag tittar in i kameran och säger, “Aldrig”. Vid det laget var jag fullt upptagen med att försöka få folk att acceptera att män skulle slåss i en bur!

– Jag hade sett en match i norra Kalifornien en gång där det var en fruktansvärd mismatch mellan kvinnor. Och jag tänkte, “Herregud”. Och lyssna, jag tänker inte ljuga. Det är, som en man, lite chauvinistiskt. Eftersom “kvinnor är vackra, kvinnor är–man vill inte se kvinnor få stryk!” Jag hade aldrig på en miljon år förväntat mig detta, att kvinnor kunde vara så tekniska, så tuffa och så jävla coola. Jag menar, (se bara på) kvinnorna som vi har nu i UFC?


HETAST JUST NU


UFC-stjärnan Ronda Rouseys framgång blev startskottet för damfighting i UFC!

Enligt White var det ingen annan än superstjärnan Ronda Rousey som fick honom att ändra sig gällande kvinnor i UFC. “Rowdy” Rousey hade tidigare imponerat i Strikeforce, men när hon väl började tävla i UFC växte hon snabbt till att bli en av organisationens mest uppmärksammade fighters någonsin.

– Men det som förändrade allt var att jag träffade Ronda Rousey, förklarade White. Ronda Rousey var anledningen bakom det hela. Jag hade ett möte med henne och halvvägs genom mötet tänkte jag, “Herregud, jag tror att jag faktiskt kommer att (låta kvinnor tävla i UFC). Och jag tror att hon är den som jag måste börja med.” Och tack Gud att jag hade rätt.

White menar att det var främst fansen som var negativt inställda till att se kvinnor tävla i UFC, medan UFC-teamet var sålda på idén. Allra starkast blev de negativa reaktionerna när UFC valde att boka in Rousey för en huvudmatch mot Liz Carmouche på UFC 157. Det var först då som White insåg hur begränsande sexism kunde vara för damfighters.

– Jag fick meddelanden från folk som sa, “Din skithög, din da-da-da”. Min reaktion var typ, “Herregud!” Jag hade ingen aning om att sådant existerade eftersom det aldrig hade hänt mig, förstår du vad jag menar?

– Så när jag placerade Ronda Rousey i huvudmatchen tänkte jag, “Wow”. Jag hade inte insett att det skulle få den typen av reaktion från alla galningar därute. Vi var i i Anaheim natten då hon klev ut ur tunneln i arenan och jag visste direkt att jag hade fattat rätt beslut. Helt slutsålt med två kvinnor i huvudmatchen.

När White idag blickar tillbaka på sina tidigare kommentarer kring dam-MMA ångrar han sig.

– Jag har lärt mig min läxa, tro mig. Jag har lärt mig min läxa. Vi lever och vi lär oss och jag har lärt mig. Det är sanningen.

Vad är ditt favoritminne av Ronda Rousey?

 

 

Danmark vs Frankrike

 

3.35 – 2.15

 

25 September | 20:45 | UEFA Nations League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Dana WhiteRonda RouseySenaste Nytt

Svara

Redaktionstipset – BELLATOR

Sept. 23: BELLATOR

BELLATORODDSSPELBOLAG
Melvin Manhoef6.75
Karl Albrektson via KO2.00
Benson Henderson1.52
Mads Burnell1.24
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...