UFC Chile får en stormatch – “Shogun” Rua möter Volkan Oezdemir

✅"No Time" Oezdemir möter den före detta mästaren ✅Oezdemir är rankad #2, "Shogun" är #7-rankad

Den 19 maj kommer UFC att besöka Chile för första gången och det står nu klart att att den före detta mästaren Mauricio “Shogun” Rua kommer att möta Volkan “No Time” Oezdemir i vad som tros bli kvällens delade huvudmatch.

UFC Santiago: Shogun vs. Oezdemir

“Shogun” har varit borta från tävlan i över ett år. Den före detta lätt tungviktsmästaren har just nu en vinstsvit på tre raka och han avslutade senast Gian Villante i sitt hemland Brasilien. Innan sin vinstsvit hade MMA-veteranen en hård period i sin karriär då han endast hade en vinst på fem matcher, inklusive en domslutsförlust mot Alexander “The Mauler” Gustafsson.

Oezdemir har i sin tur haft en raketkarriär sedan han debuterade för UFC med ett delat domslut över Ovince Saint-Preux i februari 2017. Han kom sedan att avsluta både Misha Cirkunov och Jimi Manuwa på sammanlagt (!) 70 sekunder, en bedrift som landade honom en titelchans mot Daniel Cormier under UFC 220 i januari.

“No Time” Oezdemir kom att förlora matchen via TKO i andra ronden och kommer nu att försöka återvända till vinstkolumnen över den rutinerade “Shogun” Rua.

För närvarande ser UFC Fight Night 129 (även känt som UFC Chile eller UFC Santiago) ut som följande:

  • Lätt tungvikt: #2 Volkan Oezdemir vs. #7 Maurício Rua
  • Weltervikt: Vicente Luque vs. Chad Laprise
  • Bantamvikt: Diego Rivas vs. Guido Cannetti
  • Kvinnlig stråvikt: #9 Alexa Grasso vs. #12 Tatiana Suarez
  • Kvinnlig flugvikt: Veronica Macedo vs. Andrea Lee
  • Kvinnlig stråvikt: Poliana Botelho vs. Syuri Kondo
  • Bantamvikt: Henry Briones vs. Frankie Saenz
  • Lätt tungvikt: Jared Cannonier vs. Dominick Reyes

Fotnot: I en tidigare version av artikeln så stod det att Oezdemir vs. Rua kommer att vara galans huvudmatch. Det är dock ännu inte klart om matchen kommer vara kvällens main event eller inte.

Kategorier
Senaste NyttUFC Fight Night 129

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...