UFC-chefen Dana White avslöjar nästa match för mästaren Petr Yan

✔ Länge krigat på sociala medier - nu får de chansen att göra upp!

Bantamviktsmästaren Petr Yan vann sin titel genom att besegra Jose Aldo i juli och nu står det klart vem han kommer försvara sitt bälte mot.

UFC-chefen Dana White kunde nyligen bekräfta att det blir andrarankade Aljamain Sterling som kommer att få chansen. “Funk Master” Sterling har just nu fem raka vinster och var senast i buren i början av juni då han avslutade Cody Sandhagen via submission.

Yan har i sin tur tio raka vinster och är ännu obesegrad i sin UFC-karriär. De båda kämparna har ägnat sig åt otaliga ordkrig på sociala medier och kommer äntligen att få göra upp i oktogonen.


Relaterat


UFC: Petr Yan vs. Aljamain Sterling

Det är ännu oklart exakt när Petr Yan och Aljamain Sterling kommer att få chansen att kämpa om bältet. Men med tanke på deras rivalitet och förmågor så kommer det säkerligen att slå gnistor om mötet. Medan Yan har utmärkt sig ståendes så kan detsamma sägas om Sterling på mattan.

Av Sterlings fem senaste matcher så har han vunnit två via submission och resten via domslut. Yan har i sin tur tre TKO/KO-vinster under senaste fem matcher, varav två är kontra Aldo och Urijah Faber.

 

Kommer Sterling kunna besegra Yan och ta bältet?

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Aljamain SterlingPetr YanSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara