Donald Trump tar hjälp av Dana White – för att rädda USA:s ekonomi

✔ Så ska UFC-bossen assistera presidenten ✔ Trump: "Är jätteviktigt ..."

USA:s president Donald Trump är sedan länge en god vän till UFC-chefen Dana White. Nu kommer kamraterna att jobba tillsammans – för att rädda den amerikanska ekonomin.

White är nämligen en av ett flertal ledare för diverse industrier, som nu ingår i Vita Husets speciella arbetsgrupp. Syftet är att planera för en nystart av den amerikanska ekonomin efter coronapandemin.

Arbetsgruppen kommer erbjuda rådgivning till president Trump genom konferenssamtal. Totalt ingår nästan 200 personer i gruppen – som även inkluderar WWE-bossen Vince McMahon och liksom andra nyckelpersoner inom sportsektorn.

– Vi vill ha tillbaka sporten, det är jätteviktigt. Vi måste få tillbaka våra sporter. Jag är trött på att se på baseballmatcher som är 14 år gamla, säger Donald Trump på en presskonferens.

UFC tillbaka nästa månad – planerar supergala

Nästan alla idrottstävlingar ligger just nu på is i och med den globala hälsokrisen. UFC försökte hålla ett event nu på lördag – men ställde in planerna efter påtryckningar från Disney och ESPN, som är den världsledande MMA-organisationens amerikanska sändningspartner.

Nyligen kom dock beskedet att UFC nu planerar en riktig supergala den nionde maj – som troligtvis ska äga rum i Las Vegas. Med på matchkortet är hela tre titelmatcher och en hel del andra spännande drabbningar mellan toppfighters.

För att använda Trumps egna ord verkar alltså “den store Dana White” vara på god väg tillbaka.

UFC-bossen Dana White och USA:s president Donald Trump

Vem hade kunnat tro att Dana White (vänster) skulle få ett sådant här inflytande i Vita Huset? Foto: Mark J. Rebilas/Danny Wild-USA TODAY Sports


LÄS MER: Uppgifterna avslöjar: Så rik är Dana White


 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Dana WhiteSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...