UFC-chefen Dana White hånar Floyd Mayweather vs Logan Paul

✔ "Fick han inte stryk av den där tv-spelskillen?"

Inte helt oväntat så är UFC-chefen Dana White en stor anhängare av alla sorters kampsport och inte minst boxning.

Efter att det utannonserats att obesegrade Floyd Mayweather Jr. ska möta YouTube-stjärnan Logan Paul i en uppvisningsmatch så delade White med sig av sina tankar.

UFC-chefen ställer sig kritisk till mötet och säger samtidigt att matchen är talande för det skick som boxningen just nu befinner sig i.

 – När folk frågar mig: hur ligger det till med boxning just nu? Såhär är det, sa White i en intervju med Nelk Boys.

– Fick inte den där snubben (Logan Paul) stryk av den där tv-spelskillen från England och nu ska han möta Floyd Mayweather?


Relaterat


Mayweather är obesegrad – Logan Paul har aldrig vunnit

Trots att Mayweather och Paul kommer att gå en uppvisningsmatch så är det svårt att bortse från den enorma talang- och erfarenhetsdiskrepansen.

Medan “Money” Mayweather är flerfaldig världsmästare och vida ansedd som en av historiens bästa boxare så är Paul precis i början av en eventuell proffskarriär. 25-åriga Paul är en YouTube-kändis som endast gått en professionell match i sitt liv, en uppvisningsmatch mot internet-personligheten KSI som han förlorade via domslut.

Det är uppenbart att matchen inte är tänkt som något annat än ett jippo. Vad skulle annars en obesegrad boxare med femtio raka vinster göra mot en YouTube-personlighet med ett matchfacit på 0-1? Det är dock inte de enda siffrorna som skiljer dem åt. 43-åriga Mayweather är hela 18 år äldre än Paul, 15 cm kortare och brukar tävla 18 kg lättare.

White har haft ögonen på att utveckla sin idé med Zuffa Boxing, men i takt med att han får mer inblick i sporten så verkar han allt mer skeptisk. Floyd Mayweather vs Logan Paul kommer säkerligen inte att göra honom mer positivt inställd.

Uppvisningsmatchen är planerad att ta vid den 20 februari 2021 och sändas via PPV.

Kategorier
Dana WhiteSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara