Dana White gillar inte nya MMA-regeln: “Skulle vara fruktansvärt”

✔ "Det kommer aldrig vara perfekt"

Dana White är inte en supporter när det kommer till att införa öppen poängsättning i UFC.

Diskussionen kring öppen poängsättning har börjat ta fart inom MMA. Framförallt efter flera galor där många tycker att domarbesluten inte reflekterat matcherna. En gala som uppmärksammats extra mycket är UFC 247 i februari förra året.

Förutom huvudmatchen med Jon Jones mot Dominick Reyes, som slutade med att Jones vann på delat avslut, blev det kontroverser kring flera matcher på kortet.

Kansas Athletic Commission (KAC) har börjat experimentera med öppen poängsättning på Invicta FCs galor. Före detta UFC-mästaren Max Holloway har visat intresse för varianten men UFC-chefen White menar på att spänningen försvinner när det slutgiltiga resultatet ska presenteras.

– Under en fight så har jag oftast en idé om vem som vunnit eller förlorat, men när jag står med bältet i oktogonen har jag inte en aning om vad Bruce Buffer ska säga.

– Han berättar inget för mig. Det är domarna och kommissionen som sköter allt och jag står där och väntar på resultatet. Jag blir lika överraskad som fansen varje gång.

White tillägger också att öppen poängsättning kan leda till ointressanta avslut under de sista ronderna.

– Om en professionell fighter vet att han leder så kan han hålla sig borta från sin motståndare under den resterande delen av matchen, det skulle vara fruktansvärt! Får en fighter reda på att han garanterat vunnit två ronder kommer det sluta med väldigt många dåliga tredjeronder.


HETAST JUST NU


Inte lösningen på problemet

I slutändan är det kommissionerna som bestämmer vilka regler som ska följas och vad som gäller med domarbeslut. Även om man skulle införa öppen poängsättning tror inte White att det kommer lösa problemet med kontroversiella domarbeslut.

– Det kommer aldrig vara perfekt, det kommer alltid finnas fighters som driver en vansinnig och gör att man blir fullständigt rasande – och gör att man förlorar sina bets. Men i slutändan tillför det sportens underhållsvärde att inte veta resultatet under matchens gång.

White har gjort sig känd för frasen “Never leave it in the hands of the judges”. Som det ser ut just nu är det något vi kommer att fortsätta få höra.

 

Håller du med Dana White?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Dana WhiteMax HollowayNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...