Dana White överväger Michael Chandler vs Justin Gaethje härnäst

✔ Chandler och Gaethje har trettiosju avslut emellan sig ✔ "Vore en rolig fajt!"

UFC-chefen Dana White håller på att se över nästa steg för några av lättviktsklassens toppfighters, däribland Michael Chandler och Justin Gaethje.

I sin senaste match förlorade Chandler titelmatchen mot Charles Oliveira i ett jämnt och tufft möte under UFC 262. Han var mycket nära på att vinna matchen i första ronden, men förlorade slutligen via TKO några sekunder in i andra ronden.

Det var Chandlers första förlust på tre år, och han behåller fortfarande en topplacering på UFC:s officiella ranking. Medan Chandler är rankad fyra så återfinns “The Highlight” Gaethje två placeringar upp. Även han kommer från en tuff förlust i sin senaste match.

Gaethje har inte tävlat sedan oktober 2020 då han förlorade sin titelmatch mot den dåvarande mästaren Khabib Nurmagomedov. Innan mötet hade Gaethje fyra raka TKO/KO-vinster mot namn som Tony Ferguson och Edson Barboza.

Nu säger UFC-chefen att en match mellan Chandler och Gaethje mycket väl kan komma att ske härnäst.

 — Det finns några möjligheter, sade White om Chandler i en intervju med TMZ Sports. Han skulle kunna möta Gaethje, vi får se. Inget är klart ännu, men den (matchen) känns vettig och det vore en rolig fajt. Föreställ dig Chandler och Gaethje!HETAST JUST NU


UFC: Michael Chandler vs Justin Gaethje

Ett lättviktsmöte mellan Chandler och Gaethje vore utan tvekan en stor möjlighet för endera fighter att säkra ytterligare en titelmatch.

Trots att Chandler och Gaethje förlorade sina senaste match så tillhör de fortfarande det absoluta toppskiktet i lättvikt. De är också två väldigt populära fighters med trettiosju avslut emellan sig.

Med största sannolikhet kommer dock vinnaren av Dustin Poirier vs Conor McGregor 3 att få möta divisionsmästaren Oliveira härnäst.

Efter det finns det dock en rad av möjliga namn. Vinnaren av Chandler vs Gaethje skulle utan tvekan positionera sig väl för slutet av 2021 eller början av nästa år.

 

Vill du se Chandler vs Gaethje härnäst?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Justin GaethjeMichael ChandlerSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...