UFC kommer till Danmark den 28 september. Foto: UFC / Stefan Romare-MMAnytt

UFC Danmark: Då släpps biljetterna till debutgalan i Köpenhamn

✅ Allt du behöver veta inför biljettsläppet till Danmarks första UFC-gala! ✅ Knepet: Så här får du dina biljetter - innan alla andra!

Efter en lång väntan står det klart att UFC kommer hålla sin första gala i Danmark under hösten. Närmare bestämt den 28 september, då organisationen besöker Royal Arena i Köpenhamn.

Då detta är en efterlängtad debutgala i vårt nordiska grannland finns det en stor risk att biljetterna säljer snabbt. Den Norge-baserade svensken Jack Hermansson, topp 5-rankad i UFC:s mellanviktsdivision, kampanjar dessutom hårt för en huvudfight på galan – vilket skulle göra galan ännu mer attraktiv även för svenska och norska MMA-fans.

Med andra ord kan det vara en klok idé att vara tidigt ute, för dig som planerar att ta dig över Öresundsbron för att se MMA av världsklass i höst.

Så säkrar du dina platser till UFC Danmark – före alla andra

Biljetterna till UFC Danmark börjar säljas för allmänheten på midsommarafton. Men det går att köpa biljetter både en och två dagar innan det allmänna biljettsläppet.

Hur då? Se nedan.

  • Onsdagen den 19 juni: Exklusivt försläpp för medlemmar i UFC Fight Club
  • Torsdagen den 20 juni: Exklusivt försläpp för de som skriver upp sig för UFC:s maillista
  • Fredagen den 21 juni: Biljetter börjar säljas för allmänheten

En chans för svenskar att fightas nära hemmaplan

Förutom Jack Hermansson är det mycket möjligt att vi får se fler svenskar på matchkortet, även om ingen fight har offentliggjorts ännu. Sverige är nämligen det nordiska landet med flest fighters i världens största MMA-organisation. De aktiva svenskarna, bortsett från “The Joker,” som idag har UFC-kontrakt är Ilir LatifiRostem AkmanDavid Teymur, Daniel TeymurLina Länsberg och Bea Malecki.

Vidare har vi bland annat The Ultimate Fighter-finalisten Pannie Kianzad, som visserligen inte är en UFC-fighter just nu – men som bör vara mycket nära ett kontrakt. “Banzai” tränar dessutom i Danmark och en återkomst till oktogonen på denna gala vore definitivt sannolik.

För Danmarks del har de i dagsläget en enda fighter i UFC – nämligen dansk-bosniern Damir Hadzovic. Dock lär vi troligen även se fler danska fighters debutera, eller återvända, på galan.


LÄS MER: 3 svenska toppfighters startar kampanj – vill fightas på UFC Danmark!

LÄS OCKSÅ: UFC Danmark: Frågor & svar – det här vet vi hittills


Kommer du gå på UFC Danmark? Kommentera!

Kategorier
Senaste NyttUFC Danmark

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara