Damir Hadzovic (vänster) och Jack Hermansson (höger). Foto: Stefan Romare-MMAnytt / UFC / Bill Streicher-USA TODAY Sports

UFC Danmark: Frågor & svar – det här vet vi hittills

✅ Senaste infon om den första UFC-galan i Köpenhamn!

Det är äntligen officiellt att UFC kommer till Danmark! Här hittar du svaren på dina frågor inför debutgalan i Köpenhamn.

Svaren uppdateras löpande och artikeln fylls kontinuerligt på allteftersom ny information blir tillgänglig.

Fråga: När och var är UFC Danmark?

Svar: Galan äger rum i Royal Arena i Köpenhamn den 28 september.

Fråga: När släpps biljetterna till UFC Danmark?

Svar: Biljetterna släpps för allmänheten på midsommarafton. Men det finns olika knep för att köpa dina biljetter tidigare än så. Läs allt om biljettsläppet och ta reda på hur du kan ta del av försläpp här.

Fråga: Kommer Jack Hermansson fightas på UFC Danmark?

Svar: Den topprankade UFC-svensken Jack Hermansson är inte officiellt bokad för någon ny match ännu. Men “The Joker” har kampanjat hårt för en huvudfight i Köpenhamn, sedan sin senaste storvinst. Hermansson vill möta den tidigare titelutmanaren Kelvin Gastelum i vad som vore ett spännande toppmöte, men om matchen bokas återstår fortfarande att se. Kolla in MMAnytts exklusiva intervju med Hermansson och hör vad han har att säga om galan här.

Fråga: Kommer svenska fighters gå match på UFC Danmark?

Svar: Ingen svensk fighter har i dagsläget bokats för match i Köpenhamn. Med det sagt är det högst troligt att några av våra fighters kommer deltaga, eftersom Sverige är det nordiska landet med flest atleter under kontrakt med världens största MMA-organisation. De aktiva svenskarna, bortsett från ovannämnda Jack Hermansson, som idag har UFC-kontrakt är Ilir LatifiRostem AkmanDavid TeymurDaniel TeymurLina Länsberg och Bea Malecki. Vidare har vi The Ultimate Fighter-finalisten Pannie Kianzad, som visserligen inte är en UFC-fighter just nu – men som bör vara mycket nära ett kontrakt. “Banzai” tränar dessutom i Danmark och en återkomst till oktogonen på denna gala vore definitivt sannolik. Även UFC-veteranen tillika Superior Challenge-mästaren Nico Musoke samt stjärnskottet Guram Kutateladze kampanjar just nu för en plats på galan – läs mer om det här.

Fråga: Kommer danska fighters gå match på UFC Danmark?

Svar: Ingen dansk fighter har i nuläget bokats för match i Royal Arena. Den enda dansken som just nu har kontrakt med UFC är dansk-bosniern Damir Hadzovic. Dock är det mycket möjligt att andra danskar erbjuds match på galan. Nicolas Dalby och Mads Burnell – två tidigare UFC-fighters – bör vara nära nya chanser i oktogonen, efter sina senaste prestationer i Cage Warriors. Vidare finns även tänkbara debutanter så som Mark O. Madsen och Nick Barnø.

Fråga: Hur ser matchkortet ut på UFC Danmark?

Svar: Inga matcher har offentliggjorts i dagsläget.

Fråga: Hur streamar man UFC Danmark live online?

Svar: Viaplay har exklusiva sändningsrättigheter för UFC i Sverige och sänder alla galor live online. För att kunna streama matcherna i Royal Arena behöver du paketet Viaplay Sport alternativt Viaplay Total. Abonnemangen har ingen bindningstid, så då kan enkelt säga upp det när du vill. Läs mer och skaffa ditt Viaplay-paket här.

UFC Danmark – Stream:

Har du fler frågor? Hojta till i kommentarsfältet så ska vi göra vårt bästa för att svara!

Kategorier
Senaste NyttUFC Danmark

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...