Foto: Khim Hjern-MMAnytt

UFC Danmark: Frågor & svar – det här vet vi

✅ Senaste infon om den första UFC-galan i Köpenhamn!

Det är äntligen officiellt att UFC kommer till Danmark! Här hittar du svaren på dina frågor inför debutgalan i Köpenhamn.

Svaren uppdateras löpande och artikeln fylls kontinuerligt på allteftersom ny information blir tillgänglig.

Fråga: När och var är UFC Danmark?

Svar: Galan äger rum i Royal Arena i Köpenhamn den 28 september.

Fråga: Finns det biljetter kvar till UFC Danmark?

Svar: Biljetterna släpptes på midsommarafton och säljer fort. Ett fåtal finns fortfarande kvar att köpa via Ticketmaster.

Fråga: Kommer Jack Hermansson fightas på UFC Danmark?

Svar: Ja. Den topprankade UFC-svensken Jack Hermansson är officiellt bokad att möta amerikanen Jared Cannonier i galans huvudmatch. Hermansson, nummer 5-rankad i mellanvikt, ställs alltså mot divisionens världsnia i form av Cannonier. Läs mer här.

Fråga: Kommer svenska fighters gå match på UFC Danmark?

Svar: Ja, den nummer 12-rankade svenskan Lina Länsberg möter världselvan Macy Chiasson från USA i ett bantamviktsmöte. Läs mer om det här.

Fråga: Kommer danska fighters gå match på UFC Danmark?

Svar: Ja, den tvåfaldige Cage Warriors-mästaren och tidigare UFC-fightern Nicolas Dalby återvänder till oktogonen på hemmaplan, och möter Brasiliens Alex Oliveira i ett welterviktsmöte. Dessutom är obesegrade Mark Madsen klar för UFC-debut mot italienaren Danilo Belluardo – en match som går i lättvikt.

Fråga: Hur ser matchkortet ut för UFC Danmark hittills?

Svar: Klicka här för att se det rådande matchkortet.

Fråga: När och var är invägningen inför UFC Danmark?

Svar: Den ceremoniella invägningen med staredowns hålls i Royal Arena på fredag klockan 18.00. Det är gratis och öppet för allmänheten. Dörrarna öppnar klockan 16.30 och fansen kommer även kunna delta i en frågestund med gästfighters i form av Leon Edwards, Germaine de Randamie och Joanne Calderwood vid 17.15. Efter invägningen, närmare bestämt klockan 18.30, finns även möjlighet att få autografer av galans gästfighters.

Fråga: Hur streamar man UFC Danmark live online?

Svar: Viaplay har exklusiva sändningsrättigheter för UFC i Sverige och sänder alla galor live online. För att kunna streama matcherna i Royal Arena behöver du paketet Viaplay Sport alternativt Viaplay Total. Abonnemangen har ingen bindningstid, så då kan enkelt säga upp det när du vill. Läs mer och skaffa ditt Viaplay-paket här.

UFC Danmark – Stream:

Har du fler frågor? Hojta till i kommentarsfältet så ska vi göra vårt bästa för att svara!

 

Kategorier
Senaste NyttUFC Danmark

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara