Debutant fick sämsta möjliga start på UFC-karriären – Testar positivt för kokain!

✔ Missade även viktgränsen och fick böta 20% av sin lön

Juancamilo Ronderos kunde inte fått en sämre på sin UFC-karriär då han fick böta för att ha missat viktgränsen, förlorade i första ronden och nu testat positivt för kokain!

UFC:s antidoping-partner USADA (United States Anti-Doping Agency) utannonserade att Ronderos får en månads avstängning som straff för sitt övertramp.

Den colombianska kämpen testade positivt för kokain och kokain-metaboliter i samband med sin flugviktsmatch mot David Dvorak under UFC Vegas 27: Font vs Garbrandt den 22:a maj.

Ronderos tog matchen på extremt kort varsel då han ersatte Raulian Paiva med bara 24 timmar kvar till match. Ronderos hade därmed endast 12 timmar för att klara viktgränsen och vägde in 2,5 lbs för tungt, ca 1,3 kg. Det betyder att han blev tvungen att böta 20% av sin lön till Dvorak.

Själva matchen skulle ta slut i mitten av första ronden då Dvorak träffade Ronderos med en höger som skakade honom. Dvorak följde sedan upp med near-naked choke som fick Ronderos att klappa.


HETAST JUST NU


UFC-debutanten hade kunnat bli skonad straff för kokain

Kokain är ett centralstimulerande preparat som är otillåtet inom tävlan enligt USADA:s stadgar. Ronderos hade kunnat komma undan med sitt kokainbruk om han uppgett att han använt drogen i den deklaration som fighters måste fylla i inför en match.

Då kokain anses vara en så kallad missbrukardrog så kommer Ronderos att få ett lindrigare straff. Detta informerade USADA om i sitt officiella utlåtande:

… enligt UFCs antidopning-policy kan idrottare få ett reducerat straff för missbruksdroger, om de kan bevisa att överträdelsen inte förbättrade eller var avsedd att förbättra idrottarens prestationer i matchen, skrev USADA.

Ronderos kommer också att behöva genomgå en drogrehabilitering som del av sitt straff.

Han var inbokad att tävla under helgens UFC Vegas 33: Hall vs Strickland men blev borttagen från matchkortet innan start. Han skulle ha mött Zarrukh Adashev, och kom att ersättas av Ryan Benoit.

Det är oklart om det var på grund av hans USADA-straff som mötet ställdes in. Med tanke på att han testade positivt för kokain 22 maj och endast fick en månad i avstängning hade han nämligen fått tävla under helgens gala.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttUSADA

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...