Debutant fick sämsta möjliga start på UFC-karriären – Testar positivt för kokain!

✔ Missade även viktgränsen och fick böta 20% av sin lön

Juancamilo Ronderos kunde inte fått en sämre på sin UFC-karriär då han fick böta för att ha missat viktgränsen, förlorade i första ronden och nu testat positivt för kokain!

UFC:s antidoping-partner USADA (United States Anti-Doping Agency) utannonserade att Ronderos får en månads avstängning som straff för sitt övertramp.

Den colombianska kämpen testade positivt för kokain och kokain-metaboliter i samband med sin flugviktsmatch mot David Dvorak under UFC Vegas 27: Font vs Garbrandt den 22:a maj.

Ronderos tog matchen på extremt kort varsel då han ersatte Raulian Paiva med bara 24 timmar kvar till match. Ronderos hade därmed endast 12 timmar för att klara viktgränsen och vägde in 2,5 lbs för tungt, ca 1,3 kg. Det betyder att han blev tvungen att böta 20% av sin lön till Dvorak.

Själva matchen skulle ta slut i mitten av första ronden då Dvorak träffade Ronderos med en höger som skakade honom. Dvorak följde sedan upp med near-naked choke som fick Ronderos att klappa.


HETAST JUST NU


UFC-debutanten hade kunnat bli skonad straff för kokain

Kokain är ett centralstimulerande preparat som är otillåtet inom tävlan enligt USADA:s stadgar. Ronderos hade kunnat komma undan med sitt kokainbruk om han uppgett att han använt drogen i den deklaration som fighters måste fylla i inför en match.

Då kokain anses vara en så kallad missbrukardrog så kommer Ronderos att få ett lindrigare straff. Detta informerade USADA om i sitt officiella utlåtande:

… enligt UFCs antidopning-policy kan idrottare få ett reducerat straff för missbruksdroger, om de kan bevisa att överträdelsen inte förbättrade eller var avsedd att förbättra idrottarens prestationer i matchen, skrev USADA.

Ronderos kommer också att behöva genomgå en drogrehabilitering som del av sitt straff.

Han var inbokad att tävla under helgens UFC Vegas 33: Hall vs Strickland men blev borttagen från matchkortet innan start. Han skulle ha mött Zarrukh Adashev, och kom att ersättas av Ryan Benoit.

Det är oklart om det var på grund av hans USADA-straff som mötet ställdes in. Med tanke på att han testade positivt för kokain 22 maj och endast fick en månad i avstängning hade han nämligen fått tävla under helgens gala.

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttUSADA

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL

Thiago Santos vs Jamahal Hill


3.25 - 1.37


7 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL12
Thiago Santos vs Jamahal Hill3.251.36
Vicente Luque vs Geoff Neal1.582.40
Zac Pauga vs Mohammed Usman1.751.99
Brogan Walker vs Juliana Miller1.612.25
Augusto Sakai vs Sergey Spivak2.801.45
Ariane Lipski vs Priscila Cachoeira1.582.40
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...