UFC-debutanten var kliniskt död — två gånger: “Alkohol, syra och svamp”

✔ VIDEO: Här fångas han av polisen — skjuts med elpistol!

UFC är fullt av inspirerande historier från färgstarka karaktärer och i helgen kommer flera av dem att kliva in i buren. Helgens UFC 263 saknar knappast superstjärnor då namn som Israel Adesanya, Nate Diaz och Demian Maia kommer att tävla.

På underkortet finner vi dock ett par namn som inte känns igen lika lätt, och ett av namnen är UFC-debutanten Terrance McKinney. Han hoppar in som sen ersättare efter att Frank Camacho blivit skadad i en trafikolycka.

26-åriga “T.Wreck” McKinney får därmed chansen att möta Matt Frevola på kvällens tidiga underkort, precis innan Sveriges egna Pannie Kianzad som möter Alexis Davis.

Vägen till UFC har minst sagt varit kantad av dramatik för McKinney. Inför hans stundande UFC-debut förklarar amerikanen hur en galen kväll slutade med att han förklarades död — två gånger! Händelsen tog vid 2014 då en ung McKinney blandade alkohol, syra och hallucinogena svampar.

Han hittades av polis men då var det redan för sent. McKinney var rejält påverkad av substanserna och hade börjat att hallucinrea kraftigt.

 — Jag såg demoner, och allt var väldigt osammanhängande, berättade McKinney. Jag var i stort sett sinnesrubbad. När [polisen] försökte kommunicera med mig blev jag helt galen, så de blev tvungna att skjuta mig flera gånger med elpistol, men jag tog det som ingenting.

Hela händelsen fångades på film, som du kan se här nedan.HETAST JUST NU


MMA förändrade UFC-fighterns liv

Efter att polisen lyckats få fast McKinney så fördes han till sjukhuset där han förklarades kliniskt död. Han förklarades hjärndöd och blev återupplivad två gånger innan läkarna lyckades stabilisera honom. Det var dock inte den mest skrämmande detaljen berättar han.

 — De fick äntligen ner mig och […] tog mig till sjukhuset och det var där jag dog två gånger. Jag visste inte ens om att jag dog, det var den läskigaste delen. Det fick mig att lugna ner mig och tänka, “Är detta vad jag vill, eller vill jag göra något bättre?”

MMA kom att bli räddningen för McKinney. Två år efter att han “dött” så gjorde han sin MMA-debut som amatör och året därpå blev han proffsfighter.

2019 fick han chansen att slåss i Dana White’s Contender Series men blev avslutad i andra ronden. Nu har han tre raka vinster och har chansen att visa vad han går för, allt under en av årets största galor!

Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara