Foto: Per Häljestam
Donald "Cowboy" Cerrone är nu rankad på 14:e plats i weltervikten - samtidigt som han sitter kvar som fjärderankad i lättvikt. Foto: Per Häljestam

UFC: Denver – 5 fighters i riskzonen

✅ Vilka fighters riskerar att sparkas vid förlust på nästa UFC-gala? ✅ Kan "Cowboy" återvända till vinstkolumnen?

Det är svårt att ta sig till UFC men det är ännu svårare att stanna kvar i världens ledande MMA-organisation. Det är inte sällan som UFC-kontrakt står på spel inför varje gala med tanke på ur många fighters och evenemang det finns, nedan följer ett antal fighters som befinner sig i riskzonen för att bli irrelevanta i deras division eller att sparkas av UFC helt och hållet.

Donald Cerrone

Matchfacit i UFC: 20-11

Senaste matcher i UFC:

Leon Edwards (DEC), Yancy Medeiros (TKO), Darren Till (TKO), Robbie Lawler (DEC), Jorge Masvidal (TKO)

Publikfavorit, veteran, titelutmanare, Donald “Cowboy” Cerrone är en av de mest hyllade och mest aktiva fighters i UFC med en sann fighteranda som är omöjlig att inte respektera. På sistone har dock resultaten inte funnits där. Han återhämtade sig något i det senaste mötet med Leon Edwards, men gjorde det för sent och förlorade på poäng, annars har han bara en seger på fem matcher, och han behöver verkligen vinna mot Mike Perry på lördag för att försäkra en plats i något form av huvudevenemang.

Germaine de Randamie

Germaine de Randamie – Foto: Per Haljestam-USA TODAY Sports

Matchfacit i UFC: 4-1

Senaste matcher i UFC:

Holly Holm (DEC), Anna Elmose (TKO), Larissa Pacheco (TKO), Amanda Nunes (TKO), Julie Kedzie (DEC)

Aldrig förr har en fighter med ett vinnande, positivt matchfacit i UFC dykt upp på denna listan, men Germaine de Randamie finns här på grund av helt andra anledningar. de Randamie tappade väldigt mycket hos fansen på grund av sin ovilja att möta Cris “Cyborg” Justinho, och blev även fråntagen sin UFC-titel på grund av det. I debutavsnittet av Nachos & MMA föreslogs de Randamie  som alternativ för UFC att byta bort, och även om hon troligtvis inte blir sparkad vid förlust så kommer hon tappa extremt mycket medvind och status i divisionen.

Ashley Yoder

Foto: Esther-Lin / Invicta FC

Matchfacit i UFC: 0-3

Senaste matcher i UFC:

Mackenzie Dern (DEC), Angela Hill (DEC), Justine Kish (DEC) 

Här har vi ett klockrent exempel av en fighter i riskzonen. Segerlös sedan sin UFC-debut så har Ashley Yoder förlorat tre matcher på domslut, och troligtvis hängt kvar på grund av sin kämpaglöd. Hon gjorde väldigt bra av sig mot Mackenzie Dern senast, även i (något kontroversiell) förlust, och det finns anledning till att hon stannat kvar i UFC.

Beneil Dariush

Matchfacit i UFC: 8-4-1

Senaste matcher i UFC:

Alexander Hernandez (KO), Evan Dunham (oavgjort), Edson Barboza (KO), Rashid Magomedov (DEC), James Vick (KO)

Beneil Dariush har förvisso mestadels briljerat i UFC, men han har fastnat i en tung svacka med två brutala knockoutförluster samt en oavgjord match mot en numera pensionerad Evan Dunham. Dariush var på god väg att inta toppen av den talangrika lättviktsdivisionen men nu tar han emot en debutant – och kommer rasa i rankningen om han inte vinner.

Eric Shelton

Eric Shelton – Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Image

Matchfacit i UFC: 1-3

Senaste matcher i UFC:

Alex Perez (DEC), Jenel Lausa (DEC), Jarred Brooks (DEC), Alexandre Pantoja (DEC)

Ännu en underhållande fighter, Eric Shelton, befinner sig i riskzonen med endast en vinst på fyra matcher i UFC. Han har inte hunnit bygga upp sitt varumärke i organisationen och han är i extremt stort behov av en vinst för att stanna kvar i UFC – allt annat hade varit förödande för karriären.

Återupplev tidigare MMA-galor från Superior Challange här!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...