UFC tar till drastiska åtgärder – på grund av coronaviruset

✔ Tomma läktare framöver ✔ Vidtar ytterligare säkerhetsåtgärder

MMAnytt kunde tidigare i veckan rapportera att helgens UFC Brasilia, där svenskan Bea Malecki deltar, kommer att genomföras utan publik. Sedan Coronasmittan officiellt blev en pandemi beslutade man att samlingar på över 100 personer är förbjudet. Helgens UFC-gala ser dock inte ut att vara den enda drabbade.

Nästa helg ska UFC London arrangeras och i skrivande stund kommer inte galan att påverkas. När Dana White gästade programmet SportsCenter sade han dock att om situationen förändras är de redo att vidta åtgärder.

De två nästföljande UFC-galorna i USA skulle ha gått av stapeln i Columbus, Ohio och Portland, Oregon – de kommer istället att ta vid i det nybyggda UFC Apex Center i Las Vegas. Där kan organisationen lättare ha kontroll på situationen.


LÄS MER: Coronaviruset: UFC Brasilia i riskzonen – samt Khabib vs. Ferguson

LÄS OCKSÅ: Så kan all MMA i Sverige stoppas – på grund av coronaviruset


Under galan kommer endast den mest nödvändiga personalen finnas på plats och inga åskådare.

Alla stora sportligor i USA har stängt ned efter att man bannlyst stora samlingar i hela landet. White har varit i kontakt med presidenten Donald Trump samt vice presidenten Mike Pence, och tänker fortsätta att “överdriva” när det gäller säkerhet.

White berättade även att man kommer att utföra tester utöver det vanliga på samtliga fighters. Allt för att säkerheten ska vara på topp.

Coronaviruset har även drabbat Sverige. AK/Wolf-galan som var planerad till 28 mars har flyttats på obestämd tid och nyligen stod det även klart att GLOC 2 är inställt tills vidare.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...