Eddie Alvarez anklagad för att ha förnedrat kvinnor – i TUF-huset

✔ Före detta deltagaren talar ut om Alvarez beteende

Den före detta UFC-mästaren Eddie Alvarez har hamnat i blåsväder för sin insats i TUF 26 då han anklagas för att ha förnedrat seriens kvinnliga deltagare.

Alvarez och Justin Gaethje coachade varsin grupp av kvinnliga flugviktare, men enligt UFC-fighter Lauren Murphy så gjorde Alvarez ett mycket dåligt jobb.

I en intervju med MMA Fighting så berättar Murphy att hon hade mycket höga förväntningar på Alvarez som coach, men att han istället kom att förnedra och förolämpa dem:

 – Han var riktigt elak mot många kvinnor i serien. Inte bara mot mig, men mot många av tjejerna. Jag var dock den enda som vågade säga ifrån och adressera problemet, så den biten kom med i serien.

Hon refererar till ett bråk med Alvarez som resulterade i att hon sent i serien bytte från Alvarez lag till Gaethjes. Enligt Murphy så valde tv-producenterna att inte visa Alvarez dåliga beteende, något som hon fortfarande är starkt kritisk mot:

 – Han snackade massor av skit om tjejerna, även om dem i sitt egna lag. Om en tjej förlorade så snackade han skit om henne så fort hon lämnade omklädningsrummet, även med de andra tjejerna i laget. Han sade att de gav upp för lätt, att de inte hörde hemma i serien och att de inte borde vara där.

– Han behandlade oss som skämt, som att vi var ett gäng dumma småtjejer som lekte fåniga lekar i vår dumma lilla tävling.

– Han var riktigt elak mot många av tjejerna… Han gjorde många saker som var riktigt sårande, men som aldrig sändes.


Israel Adesanya vill nå ut till fler folk – med hjälp av porrstjärnorna 


Murphy: Alvarez valde att förnedra oss i TU

Murphy kom att bli utslagen i första omgången då hon förlorade via enhälligt domslut mot Nicco Montaño, som senare skulle vinna serien och bli UFCs första flugviktsmästare.

Hon har sedan dess vunnit tre av sina fyra senaste matcher i UFC och har just nu två raka segrar. I början av februari 2020 besegrade hon Andrea Lee via delat domslut.

När hon ser tillbaka på tiden i TUF-huset så säger hon inte ångrar något, men att hon önskar att Alvarez varit mer förstående för hennes dröm att vinna en UFC-titel.

 – Jag tror att han förstår hur det känns och han pratade om det massor. Men istället för att hjälpa folk i samma position så valde han att förnedra dem. Det är helt fel i mina ögon.

Om hon träffa honom idag så säger Murphy att hon inte skulle ha mycket att säga till sin före detta coach, som nu tävlar i ONE Championship.

 – Jag skulle endast prata med honom för att säga “fuck you”

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Eddie AlvarezSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...