Klart: Jack Hermansson klar för toppmatch på UFC Fight Island!

✔ Jack "The Joker" Hermansson får topprankat motstånd på den mytomspunna ön

Topprankade mellanviktaren Jack Hermansson är klar för ännu en toppmatch och denna gång på den mytomspunna UFC Fight Island. “The Joker” befinner sig just nu på #6-plats i divisionen och kommer den 18 juli att ta sig an #7-rankade Kelvin Gastelum.

31-åriga Hermansson är sedan många år tillbaka baserad i Oslo, Norge och har tävlat i UFC sedan 2016. Han hade tidigare en imponerande vinstsvit på fyra raka, med vinster över bland annat Jacare Souza. I september 2019 förlorade han dock mot Jared Cannonier via TKO i andra ronden.

Gastelum har i sin tur två raka förluster. I april i fjol gick han en kamp om bältet mot den regerande mellanviktsmästaren Israel Adesanya och i november 2019 förlorade han ett delat domslut mot Darren Till.

TUF 17-vinnaren Gastelum testade också positivt för marijuana i sin match mot Till och blev avstängd i fem månader efter att ha genomgått ett rehabiliteringsprogram.


Relaterat till Jack Hermansson, Kelvin Gastelum och UFC Fight Island:


UFC Fight Island: Jack Hermansson vs Kelvin Gastelum

Galan som är planerad att ta vid den 18 juli på UFC Fight Island går just nu under namnet UFC Fight 174. Förutom Hermansson vs Gastelum så planeras även en titelmatch i flugvikt mellan Joseph Benavidez och Deiveson Figueiredo.

De möttes i en kamp om bältet i slutet av februari men trots att Figueiredo vann via TKO i andra ronden så fick inte bältet kring sin midja då han missade vikten. Nu kommer de än en gång att mötas i buren och kröna flugviktklassens nya mästare.

Även en flugviktsmatch mellan Alexandre Pantoja och Askar Askarov är planerad.

 

Vem tror du vinner mellan Hermansson och Gastelum?

 

Kategorier
Jack HermanssonSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara