“Fight Island” OFFICIELLT – tre titelmatcher klara för UFC 251!

✔ Debuterar med storgala ✔ Jorge Masvidal ersätts - får ingen titelfight ✔ Fyra event på en månad

MMAnytts källor har redan bekräftat att den omtalade UFC-ön är Yas Island i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. Nu är det helt officiellt, då organisationen själva gått ut och presenterat planen kring “Fight Island” – som sparkas igång med storgalan UFC 251 den elfte juli.

Tidigare under tisdagen rapporterade vi om hur tre titelmatcher var i görningen, och redan nu är bokningarna färdigställda. Huvudmatchen för UFC 251 blir en titelfight i weltervikt där mästaren Kamaru Usman utmanas av stjärnskottet Gilbert Burns.

Detta innebär att superstjärnan Jorge Masvidal – som väntades göra upp mot Usman – ersätts på grund av utdragna löneförhandlingar med den världsledande MMA-organisationen.

View this post on Instagram

Things are heating up this summer on Fight Island 🔥 #UFC251

A post shared by ESPN MMA (@espnmma) on

Vidare står det även klart att Alexander Volkanovski möter Max Holloway i en rematch om fjäderviktsbältet i den delade huvudfighten på UFC 251, samt att Petr Yan tar sig an Jose Aldo i en titelfight om den vakanta titeln i bantaamvikt på huvudkortet.


RELATERAT: UFC:s storsatsning – planerar helt ny supergala!


UFC håller fyra galor på “Fight Island” i juli

I samband med offentliggörandet av “Fight Island” och UFC 251, meddelade organisationen att man kommer arrangera totalt fyra event på ön i juli månad. Storgalan följs nämligen upp med tre Fight Night-event, som avgörs den onsdagen den 15 juli, lördagen den 18 juli samt lördagen den 25 juli.

Så här skriver UFC-bossen Dana White (via Twitter):

De två sistnämnda datumen är särskilt intressanta för svensk MMA. Den 18 juli ska nämligen Sveriges högst rankade UFC-fighter, Norge-baserade Jack Hermansson, ta sig an den tidigare titelutmanaren Kelvin Gastelum i ett toppmöte i mellanvikt. Den 25 juli väntas dessutom den svenske legendaren Alexander “The Mauler” Gustafsson göra comeback i tungvikt mot ex-mästaren Fabricio Werdum.

Vidare har även svenskan Pannie Kianzad en fight inbokad mot topp 15-rankade Bethe Correia den 25 juli.

Allt på “Fight Island” börjar som nämnt den elfte juli med UFC 251. Det rådande matchkortet för supergalan följer nedan.

  • Titelmatch i weltervikt: (C) Kamaru Usman vs. Gilbert Burns
  • Titelmatch i fjädervikt: (C) Alexander Volkanovski vs. Max Holloway
  • Titelmatch i bantamvikt: Jose Aldo vs. Petr Yan
  • Stråvikt (damer): #1 Jessica Andrade vs. #2 Rose Namajunas
  • Flugvikt (damer): (#15 SW) Amanda Ribas vs. Paige VanZant
  • Bantamvikt: #7 Pedro Munhoz vs. (#7 FW) Frankie Edgar
  • Tungvikt: #12 Shamil Abdurakhimov vs. Ciryl Gane
  • Lätt tungvikt: #7 Volkan Oezdemir vs. Jiri Prochazka

LÄS MER: Uppgifter: “The Mauler” klar för MMA-comeback!

LÄS OCKSÅ: Stipe Miocic vs Daniel Cormier 3 bokad och klar!


 

Kategorier
Senaste NyttUFC 251

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara