Alhassan anklagad för våldtäkt
Abdul Razak Alhassan fightades i Globen i Stockholm förra året. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

UFC-fighter åtalas misstänkt för dubbel våldtäkt – fick ändå fightas

Enligt åtalet ska övergreppen ha skett redan i mars i år – trots det gick fightern match för bara veckor sedan

UFC-welterviktaren Abdul Razak Alhassan tog hem en dominant knockoutseger mot Niko PriceUFC 228 för några veckor sedan.

Men något som inte var allmänt känt vid det tillfället är att Alhassan bara fem månader tidigare släppts fri mot borgen – anklagad för våldtäkt i sin hemstad Fort Worth, Texas. Det rapporterar tidningen The Fort Worth Star.

Trots anklagelserna fick alltså Alhassan ändå gå match i början av september. Detta efter att hans advokat i maj lyckats få domstolen att tillåta Alhassan att både tävla och träna utanför Fort Worth.

Åtalades i måndags

I måndags väcktes åtal mot Alhassan. Han misstänks för två våldtäkter som ska ha skett i mars i år. Enligt domstolshandlingar ska Alhassan ha skjutsat hem två kvinnor från en bar. Därefter ska han ha våldtagit båda två i ett av deras hem.

Den ena av kvinnorna – som båda är i yngre tjugoårsåldern – vittnar om att Alhassan med våld ska ha våldtagit både henne och hennes vän. Den andra kvinnan uppger att hon vid tillfället var för påverkad för att komma ihåg något.

Alhassan har tre raka knockoutvinster i UFC:s welterviktsdivision. Han har varit en del av organisationen sedan debuten i september 2016. Varken UFC eller Alhassans team har valt att kommentera uppgifterna.

Kategorier
Senaste NyttUFC

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...