UFC-fightern avslöjar hjärtskärande situationen: “Har varit så pank hela mitt liv”

✔ "Jag har minus på mitt konto just nu"

UFC-fightern Cheyanne Buys situation har på nytt belyst de ekonomiska problemen som många fighters har.

Under den senaste tiden har det uppstått många diskussioner gällande fighterlön. UFC-veteranen Sean Sherk har starkt kritiserat UFC för dess, enligt honom, låga löner. Även UFC:s tungviktsmästare Francis Ngannou har haft sina dispyter med organisationen. Många har trott att UFC också straffat Ngannou för sina uttalanden genom att boka en titelmatch mellan Derrick Lewis och Cyril Gane.

I helgen kunde Buys säkra den största segern i sin karriär när hon knockade Gloria de Paula i den första ronden på UFC Vegas 33. Segern gav Buys en prestationsbonus som orsakade glädjetårar hos fightern – Men som även tydliggjorde hur illa hennes situation är.


HETAST JUST NU


Buys om bonusen: “Livsförändrande”

När Buys talade med medierna på plats under presskonferensen efter galan öppnade hon upp om hur stort det var att säkra bonusen på över 400,000 kronor. Hon berättade inledningsvis att hon och hennes man, som också tävlar i UFC, beslutat att flytta till Las Vegas för att kunna förverkliga deras drömmar att försörja sig som UFC-fighters. Hennes öppenhjärtiga uttalande ledde sedan till stora reaktioner från MMA-världen.

– Jag har minus på mitt konto just nu, sade Buys. Så det kommer göra en stor skillnad. Hela min lön kommer gå till ett lån på $15,000 som jag tagit från folk, så jag tjänade $10,000 [för matchen] och $10,000 för vinsten så de där $20,000 var bara borta. Jag är okej med det, det var okej om jag vann och lönen var borta för jag flyttade ut hit och visste att denna matchen bara skulle vara för flytten. Det är det bästa beslutet jag och min man tagit för våra karriärer och att få den bonusen…

– Jag har varit så pank hela mitt liv på grund av denna sporten men det är så värt det för mig för jag älskar denna sporten, men att få $50,000… Min man kommer säga till mig att spara det, jag kommer definitivt köpa lite fina saker, jag vill köpa lite grejer till huset och för mina djur. Jag gillar verkligen att skämma bort min familj, men denna veckan kommer jag definitivt bjuda mitt team på en fin middag. Det är utan tvekan livsförändrande, men jag måste lägga undan lite pengar och bara gå ut och fightas igen.

Buys gjorde UFC-debut mot mexikanskan Monserrat Ruiz och förlorade via enhälligt domslut. Det nederlaget bröt en fyra matcher lång vinstsvit inklusive en i Dana Whites Contender Series.

Med ett matchfacit på 1-1 i UFC är dock inte Buys framtid i organisationen säker än. Förhoppnings kommer bonuspengarna leda till att hon kan tävla i UFC utan ekonomiska hinder.

Vem vill du se Cheyanne Buys mot härnäst?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...