UFC-fightern får sparken efter polisingripandet – Dana White kommenterar!

✔ Pena står anklagad för upprepad misshandel av sin flickvän ✔ "Har varit öppen om sina problem med psykisk ohälsa och substansmissbruk"

“Violent Bob Ross” Luis Pena har fått sparken från UFC efter att på nytt gripits i helgen, misstänkt för misshandel av sin flickvän och ytterligare en kvinna.

Tidigare under dagen kom flera oroväckande uppgifter kring incidenten. Pena ska bland annat ha slagit sin flickvän upprepade gånger i ansiktet och fortsatt när hon föll till marken. Polisen skrev även i sin rapport att hon hade bitmärken på sin kropp.

I ett uttalande till TMZ Sport meddelar UFC att de rivit hans kontrakt.

 — UFC är medvetna om de oroande anklagelserna om den nyligen gripna Luis Pena. Herr Pena har varit öppen om sina problem med psykisk ohälsa och substansmissbruk. Organisationen har vid flera tidigare tillfällen försökt hjälpa honom att få professionell behandling. För närvarande anser UFC att Pena måste hantera de hälsorelaterade och juridiska frågorna som han står inför. [UFC] har följaktligen informerat Penas management om att hans kontrakt har avslutats.

28-åriga står anklagad för misshandel av två kvinnor i helgen. Den ena är hans flickvän och den andra är en kvinna som försökte gå emellan när de bråkade. Den forna UFC-fightern ska ha slagit båda kvinnorna i ansiktet under tumultet.

Det är andra gången på under fyra månader som Pena blivit anklagad för misshandel av sin partner. I slutet av juni greps han och stod anklagad för rån och misshandel av sin partner. Han hade kort innan dess öppnat upp om sina psykiska besvär.

 — Folk är inte bekväma med att prata om detta, men jag har haft allvarliga psykiska problem hela mitt liv, skrev Pena på Twitter. Nu har jag äntligen fått styrkan att få och acceptera den hjälp jag behövt under en lång tid. Om du kämpar [med psykiska problem], lär dig från mig. Det är okej att söka hjälp.


RELATERAT


UFC-chefen Dana White om händelsen: “Otäckt!”

UFC-chefen Dana White blev tillfrågad om Pena efter gårdagens Dana White Contender Series (DWCS).

 — Det här var ett riktigt dåligt fall och vi visste att han hade problem innan som vi försökte hjälpa honom med, sade White till reportrar efter DWCS. Ja, det här var ett ganska otäckt fall. Jag vet inte om ni läste polisrapporten, men det här var tvunget att hända.

Pena fick chans att tävla i UFC efter att ha deltagit i The Ultimate Fighter 27.

Han lämnar nu organisationen med ett samlat matchfacit på 9-3. I UFC fick han ett matchfacit på 5-3 och var senast i buren i april 2021 då han vann ett kontroversiellt domslut över Alexander Munoz.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...