UFC-fightern redo att ta sig an Khabibs efterträdare: “Självklart kommer jag försöka brottas”

✔ Beneil Dariush räds inte Islam Makhachevs ytterst tekniska brottning

Islam Makhachev är den dagestanska brottaren som satt skräck i UFC:s lättviktsklass.

Med den dominanta forna mästaren Khabib Nurmagomedov som coach, och brottningserfarenhet ända sedan barnsben, är Makhachev riktigt vass när matcherna väl träffar mattan – något som topprankade lättviktaren Dan Hooker fick reda på redan i den första ronden av deras match på UFC 267. Makhachev överväldigade nämligen Hooker tidigt, och avslutade det hela via submission (kimura).

Nu är en match mellan Makhachev och den amerikanska fightern Beneil Dariush på agendan. UFC siktar på ett möte mellan dessa atleter redan i februari 2022. Trots Makhachevs vassa brottning, och hans dominanta prestation mot Hooker några veckor tillbaka, uppger Dariush att han är redo att ta sig an sin framtida motståndare på mattan.

Dariush har själv svart bälte i brasiliansk jiu-jitsu, och har tidigare varit världsmästare i BJJ som blå, lila och brunt bälte. Han har dessutom sju raka vinster i lättviktsklassen på nacken. Han räds alltså inte Makhachevs ytterst tekniska brottning. Såhär uttryckte fightern sig i en ny intervju med RT Sport:

– Vad gör jag i mina matcher? Jag är en grappler, sade Dariush. Självklart kommer jag försöka att brottas. Jag känner mig bekväm överallt. Så om jag vill brotta, så kommer jag att brottas. Om jag vill (hålla det stående), så kommer jag att göra (det). Jag kan göra allt, så jag bekymrar mig inte om (vad Islam gör).

– Det är många som säger att vi speglar varandra eftersom vi båda är southpaw, fortsatte Dariush. Vi är nästan samma längd och vi är båda metodiska. Så det finns definitivt en viss spegling där.

Dariush litar alltså på sin egen grapplingförmåga inför matchen, men är dessutom villig att hålla det stående mot Makhachev. Han är rankad nummer tre i divisionen, medan Makhachev är rankad nummer fyra. Dariush blir därmed det tuffaste testet hitintills för Khabibs lärling och nära vän.

Det återstår att se vem som fortsätter segertåget och fortsätter vidare till en titelmatch i februari!

Vem tror du är vassast på mattan – Beneil Dariush eller Islam Makhachev?

 


HETAST JUST NU


Missa inte: Robert Whittaker hintar om en returmatch mot Israel Adesanya – om 11 veckor!


Speltips inför UFC Vegas 44

Snart kommer legendaren José Aldo tillbaka till buren för sin tredje match under de senaste 12 månaderna. Aldo har sett otroligt bra ut på senare tid, med segrar över skickliga bantamviktare såsom Marlon Vera och Pedro Munhoz. Nu vill han fortsätta segertåget – med siktet på titeln!

Motståndaren blir spännande Rob Font, som med sin skarpa boxning nyligen besegrat forna bantammästaren Cody Garbrandt. “Junior” Aldo blir säkerligen Fonts tuffaste motstånd hittills. Den forna fjäderviktsmästaren Aldo är otroligt snabb med nävarna även i bantamvikt, och har lite extra krut i slagen jämfört med de allra flesta bantamviktare!

Trots det är legendaren underdog inför mötet. Du som är Aldo-fan har därmed en riktigt spännande match att se fram emot – och med en tippning på stridstestade Aldo kan du göra matchen ännu mer nervkittlande!

Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...