UFC-fightern ifrågasätter kontroversen kring domslutet: Holly Holm klappade!

✔ UFC-kommentatorn och forne dubbelmästaren Daniel Cormier reagerar: "Vet inte vad fan vi tittar på"

Ketlen Vieira besegrade den forne bantamviktsmästaren Holly Holm via ett kontroversiellt delat domslut i helgen, men flertalet fans och analytiker anser att motståndaren borde ha vunnit.

UFC 276: Adesanya vs. Cannonier

Israel Adesanya (c) vs. Jared Cannonier
1.25 - 3.95
Bethard

“Fenomeno” Vieira lyckades återigen besegra en tidigare mästare med sin vinst över Holm i huvudmatchen på UFC Vegas 55. Denna gång blev vinsten dock inte lika definitiv som i hennes prestation mot Miesha Tate på UFC Vegas 43.

Större delen av statistiken för matchen talar nämligen i Holms favör. Fightern landade 188/263 slag kontra 122/190 för Vieira. Tittar man endast på betydliga slag var det dock något jämnare: 96/157 för Holm och 85/151 för brasilianskan Vieira. Även annan statistik pekar på en vinst för Holm, då hon exempelvis hade över tio minuters kontrolltid jämfört med motståndarens 1 minut och 24 sekunder.

Inför matchens sista rond blev brasilianskan kritiserad av sin huvudtränare, som ansåg att hon med all sannolikhet hade förlorat tre utav de fyra ronderna som gått. Det höll dock domarna inte med om. Resultatet blev ett delat domslut för Vieira, vilket ledde till kritik från bland andra UFC-kommentatorn Daniel Cormier.

– Det här är när jag tror att domare gör fel, sade Cormier på sin YouTube-kanal. Eftersom Ketlen Vieira inte vill (pressas mot buren) av Holly Holm. Oavsett vad du tycker när det gäller (vem som gjort mest skada), vill hon inte vara där. Om hon hade ett val hade hon haft Holm mot buren eller så hade hon varit i mitten stående, men istället kontrolleras hon i mer än tio minuter.

– Återigen är det domarna som har ansvaret. Återigen gör de dessa misstag. Eller så vet vi helt enkelt inte vad fan vi tittar på.

Fightern själv hävdar dock att Holm klappade när hon fångades i en stående rear-naked choke, och känner sig nöjd med sin prestation överlag.

– Jag var rätt nöjd med (prestationen) och jag trodde att [Holm] faktiskt klappade lätt, sade Vieira i presskonferensen efter galan. Jag såg domaren närma sig och det var när jag vände mig för att titta på honom som jag tror att hon tog tillfället att ta sig undan.

För Vieira är det inget snack om saken, hon vann matchen. Det huvudsakliga argumentet för en vinst för Vieira är att hennes slag resulterade i mer skada. Fightern lyckades dessutom få till en nedtagning under matchens gång.

– Jag tror att det hon gjorde var mer av ett “anti-game”, fortsatte Viera. Vi använder den termen för fotboll. Det är vad hon gjorde, hon försökte i princip bara neutralisera mig. Hon pressade bara mig mot buren men inget hände egentligen, hon ville bara få mig att sluta slåss och jag tror att domarna faktiskt såg det.

Vad tyckte du om det kontroversiella domslutet – vem borde ha vunnit?

 


HETAST JUST NU


 

UFC 276: Adesanya vs. Cannonier

Alexander Volkanovski (c) vs. Max Holloway
1.52 - 2.55
Bethard

UFC 276: Adesanya vs. Cannonier 3 Juli

Helgen bjuder på storgala!!

Israel Adesanya (c) vs. Jared Cannonier
Alexander Volkanovski (c) vs. Max Holloway
Pedro Munhoz vs. Sean O’Malley
Jim Miller vs. Donald Cerrone

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se

Bethard

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 57Arman Tsarukyan vs Mateusz Gamrot


Söndag | 00:00 | UFC
1.37 - 3.21
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5712
Arman Tsarukyan vs Mateusz Gamrot1.373.21
Neil Magny vs Shavkat Rakhmonov4.131.25
Josh Parisian vs Alan Baudot1.951.89
Thiago Moisés vs Christos Giagos1.422.95
Nate Maness vs Umar Nurmagomedov7.101.11
Chris Curtis vs Rodolfo Vieira1.632.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: Bellator 282

                                                                 
BellatorODDSSPELBOLAG
Gegard Mousasi match vinnare1.32
Johnny Eblen matchvinnare3.15
Cat Zingano match vinnare1.35
Pam Sorenson match vinnare3.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...