Managern: så länge kan Khamzat Chimaev komma att bli borta från UFC

✔ Datumet: Då förväntas Khamzat göra sin comeback!

UFC har valt att flyga Khamzat “Borz” Chimaev till USA för att genomgå behandling av sina besvär med covid-19. Det svenska stjärnskottet fick viruset i fjol men sliter fortfarande med effekterna av sitt insjuknande.

För några dagar sedan kunde MMAnytt rapportera att hans huvudmatch mot Leon Edwards tvingats ställas in för en tredje gång. Det kom sedan oroväckande uppgifter om att hans hälsa är mycket värre än tidigare befarat och att han bland annat fruktat för sitt liv.

Enligt Khamzats manager Ali Abdelaziz så kommer “Borz” att flygas till USA av UFC för att få ytterligare behandling. Det finns även ett datum för hans eventuella retur till buren, men det är endast preliminärt.

 – UFC flyger Khamzat Chimaev till Las Vegas idag, enligt hans manager Ali Abdelaziz. Han kommer att få medicinsk vård i USA för sina långvariga effekter av Covid. Abdelaziz sa att han hoppas att Khamzat kan slåss i juni, men hans långsiktig hälsa är av högsta prioritet.


HETAST


UFC: Leon Edwards vs Khamzat Chimaev?

UFC har försökt att få till Edwards vs Khamzat tre gånger. Första gången var i december 2020, men då var det britten “Rocky” Edwards som insjuknade i covid-19.

Sedan Khamzat drog sig ur så har Edwards försökt att få en ersättare inför mars-galan och bland annat tagit sikte på Jorge Masvidal och Colby Covington. Båda fighters har dock tackat nej och tiden rinner ut.

Topprankade Stephen “Wonderboy” Thompson har erbjudit sig att hoppa in som ersättare, men Edwards har varit sval inför den matchen då den isåfall kommer ta vid senare under året.

Nu är dock alternativen allt färre, så det kanske slutar med Edwards vs Wonderboy, vilket betyder att Khamzat kommer att behöva en ny motståndare när han väl återvänder.

 

Förutom Edwards,
vem vill du se Khamzat möta när han kommer tillbaka?

 

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara