UFC Gdansk: En match inställd – På grund av fotbollshuliganer

Ett dussintal "Ultras"-fotbollssupportrar från klubben Lechia Gdansk har fått en match inställd inför helgens UFC-gala.

UFC har nu bekräftat att de ställer in matchen mellan tungviktarna Anthony Hamilton och Adam Wieczorek och istället bokar om den inför UFC Fight Night 121 den 19 november i Sydney, Australien.

Ställer in på grund av säkerhetsskäl

Innan UFC valde att ställa in matchen så hade de redan valt att inte låta Hamilton och Wieczorek delta under invägningen av säkerhetsskäl. Några timmar senare annonserade de att de skulle boka om matchen istället.

Anledningen var att ett dussintal “Ultras”-fotbollssupportrar från klubben Lechia Gdansk närvarat under den ceremoniella invägningen. “Ultras” har ett rykte om att vara en extrem grupp av supporters som stundtals tar till våld.

Wieczorek är en uttalad supporter av fotbollslaget Ruch Chorzow, rivaler till Lechia Gdansk. Poliser med kravallutrustning ställde sig utanför arenan och UFC gjorde sitt bästa för att förhindra att det startades ett upplopp.

UFC Fight Night 118 förlorar därmed en match och fortsätter med totalt elva matcher.

Kategorier
Senaste NyttUFC Fight Night 118

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
En kommentar
  • jense
    21 October 2017 at 03:07

    Aja, sånt som händer.

  • Svara