Topprankad knockoutmaskin i UFC – nu tvingas han jobba som servitör

✔ "Är åt helvete - måste tjäna pengar"

UFC-löner har varit ett hett ämne i MMA-världen på sistone. Dock är det ofta de stora stjärnornas röster som hörs mest, samtidigt som mindre kända namn – som tjänar småslantar i jämförelse – får kämpa i det tysta.

En av dem som har det svårt just nu är den Geoff Neal, världselva i weltervikt. Han må ha klättrat upp i UFC-rankingen med fem raka segrar i den världsledande MMA-organisationen, varav flera brutala knockouter. Men eftersom Neal ännu inte blivit ett särskilt välkänt namn har han hamnat i en knepig sits.


LÄS MER: Här ställs UFC-chefen mot väggen – mitt i TV-sändningen!

LÄS OCKSÅ: Joe Rogan kluven – om “låga” UFC-löner


Det är nämligen ingen som vill fightas mot honom.

– Jag är rankad på elfte plats, inte i topp 10 än så länge. Jag har inget stort följe bakom mig, så alla jag vill fightas mot vill inte möta mig eftersom jag är en stor risk. Jag är någon som knockar folk, så jag är farlig för deras varumärken. Så jag förstår varför de inte vill acceptera en fight mot mig. Men det här är åt helvete – jag måste tjäna pengar, men får bara sitta här och vänta, säger Geoff Neal i en intervju med MMA-journalisten James Lynch (via MMAnytt.com).

Geoff Neal har vunnit fem matcher i UFC och är en av de mest lovande stjärnskotten i welterviktsdivisionen. Han har föreslagit matcher mot namn som Santiago Ponzinibbio och Michael Chiesa – utan framgång. Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports

Geoff Neal berättar: “Behövde göra något”

Det har gått över ett halvår sedan Neals senaste match, där han vann mot den färgstarke profilen Mike Perry genom en spektakulär knockout. På grund av dröjsmålet till nästa fight nu behöver Neal nu arbeta som servitör för att betala räkningarna.

– Jag insåg att jag skulle behöva sitta på avbytarbänken ett tag, så jag behövde göra något. Så jag är faktiskt tillbaka på jobbet, jag började förra onsdagen, säger Neal och fortsätter:

– Jag jobbar som servitör på Texas Steakhouse.


RELATERAT: Jon Jones utmanar Mike Tyson – har ett krav!


 

Vad tänker ni läsare när ni hör att en UFC-fighter, som är rankad världselva, måste ta ett restaurangjobb vid sidan av? Är det verkligen värdigt för världens största MMA-organisation? Kommentera!

 

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Senaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...