UFC hittar ersättare för Khamzat – Leon Edwards får nytt motstånd!

✔ Slogs för bara fem dagar sedan!

Det står nu klart att UFC hittat en ersättare åt Leon Edwards efter att hans huvudmatch mot Khamzat Chimaev ställdes in. Världstrean “Rocky” Edwards kommer nu att möta Belal Muhammad den 13 mars, enligt rapporter från ESPN.

Khamzat har blivit flugen till USA av UFC för att få ytterligare behandling av sitt sjukdomstillstånd. Det svenska stjärnskottet testade positivt för Covid-19 i fjol och har fortfarande inte återhämtat sig från effekterna av viruset.

Khamzats tillstånd har blivit så illa att han fruktat för sitt liv och pausat sin karriär i många månader framöver.

När det stod klart att Khamzat blivit tvungen att dra sig ur på nytt så var Edwards öppen med sina intentioner att fortfarande tävla den 13 mars. Han utmanade bland annat Jorge Masvidal och Colby Covington men ingen av dem accepterade matchen.

Istället blir det “Remember the name” Muhammad som kliver in!


HETAST JUST NU


UFC: Leon Edwards vs Belal Muhammad

32-åriga Muhammad befinner sig just nu på trettondeplats i welterviktsrankingen. Han är därmed högre rankad än Khamzat som just nu återfinns på plats fjorton.

Muhammad har samlat ihop en vinstsvit på fyra raka och var senast i buren för bara fem dagar sedan. Han tävlade nämligen under UFC 258 där han besegrade Dhiego Lima via enhälligt domslut på kvällens underkort.

Under sina tolv UFC-matcher har Muhammad endast förlorat tre och det är alla mot toppmotstånd som exempelvis Geoff Neal och Vincente Luque.

Galan skulle först ha bjudit på matcher med de svenska lagkamraterna Khamzat och Guram Kutateladze. Nu står det dock klart att ingen av dem kommer att tävla då Guram också blev tvungen att dra sig ur på grund av en skada som ledde till en operation.

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Leon EdwardsSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...