UFC inte inblandade i arrangemanget av Mayweather-McGregor

Mayweather Promotions och Showtime är de enda som står för anordningen av boxningsgalan där Floyd Mayweather möter Conor McGregor.

Superfighten mellan den obesegrade boxningsstjärnan Floyd Mayweather och UFC:s lättviktsmästare Conor McGregor har varit en het snackis i över ett år. Många trodde att den aldrig skulle bli av – innan boxningsmatchen slutligen offentliggjordes under onsdagskvällen.

När snacket började tas mer på allvar och UFC:s vd Dana White började få desto fler frågor om superfighten, framförde han det som om UFC vore de enda arrangörerna av stormatchen. Men nu när allt är officiellt kan man istället konstatera den raka motsatsen.

White har i diverse intervjuer under onsdagsnatten bekräftat att det endast är Mayweather Promotions och Showtime som står för arrangemanget av galan, som äger rum i T-Mobile Arena i Las Vegas den 26 augusti. Ingen UFC-logga syns heller på den officiella postern.

Svenske Badou Jack kan vara med på matchkortet

Det kommer alltså helt och hållet vara Mayweather Promotions som exempelvis bokar resterande matcherna, på vad som kommer bli en renodlad boxningsgala.

Mayweather själv har tidigare namngett två fighters från The Money Team (TMT) som han gärna vill ha med på kortet. Det rör sig dels om den obesegrade talangen Gervonta ”Tank” Davis, som är den regerande IBF-mästaren i superfjädervikt. Vidare har han uppgett att han vill ha med svenske Badou Jack, som tidigare höll WBC-bältet i supermellanvikt innan han bestämde sig för att kliva upp en viktklass.

Badou Jack (vänster) med Floyd Mayweather. Foto via Instagram/badoujack

UFC hjälper till med marknadsföringen

UFC har dock givetvis ett ekonomiskt egenintresse i matchen – även om det är oklart hur stort – och kommer till viss del vara med och marknadsföra superfighten.

White avslöjade exempelvis att UFC kommer göra en Embedded-serie, som vanligen görs veckan inför de större UFC-galorna. UFC-bossen menade även att organisationen kommer göra en hel del mer “roliga saker”, utan att specificera vad.

LÄS MER: Så mycket tjänar Conor McGregor för superfighten mot Floyd Mayweather

Kategorier
Mayweather vs. McGregorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara