Israel Adesanya överraskar – så mycket kommer han att väga i helgen!

✔ "Tänker inte göra något galet"

I helgens huvudmatch på UFC 259 kommer mellanviktsmästaren Israel Adesanya kliva upp en viktklass och utmana Jan Blachowicz om lätt tungviktsbältet!

Ifall “The Last Stylebender” Adesanya går segrande ur matchen innebär det att han blir UFC:s nästa dubbelmästare. Men trots att han går upp en viktklass visar det sig att det kanske inte kommer märkas på Adesanyas fysik.

Inför titelmatchen mot Blachowicz har Adesanya varit tydlig med att han inte kommer försöka bulka upp allt för mycket. Han dissade bland annat Jon Jones för sitt tillvägagångssätt att lägga på sig volym inför sin tungviktsdebut.

Men några veckor innan UFC 259 lade Adesanya upp en bild på sociala medier där han visade upp sin nya fysik. På bilden gav han sken om att han lagt på sig en hel del och kommenterade att han kände sig “stacked”.


HETAST JUST NU


Israel Adesanya räknar med att väga in under viktgränsen!

Nu visar det sig att Adesanya har hållit sig till sitt första uttalande angående vikten. Under en intervju med ESPN kom det fram att han har behållit sin mellanviktsram. Adesanya meddelade också att han tänker gå igenom samma bantningsprocedur likt den han gör inför en invägning i mellanviktsklassen.

När reporten Ariel Helwani frågade “The Last Stylebender” vad han kommer väga på fredag fick Helwani ett minst sagt förvånande svar.

– Jag kommer ha samma tankesätt och intensitet under veckan som alltid. Jag tänker inte göra något galet och beställa Uber Eats och tårtor eller liknande. Kai Kara-France kommer hoppa in i bastun och i badkaret, så jag gör detsamma.

– Det kommer inte skilja sig från mina matcher i mellanvikt. Det har inget med vidskepelse att göra utan jag gör det för rutinens skull och mitt sinne. Min kropp vet att det är dags att slåss så den börjar tappa vikt. Det är vad min kropp gör när den inser vad vi håller på med.

Adesanya räknar med att väga in långt under viktgränsen på 93 kilo. Han menar att det inte skulle vara några problem att nå mellanviktsgränsen.

– Det skulle inte överraska mig om jag väger in på 87,5 kilo. Bli inte förvånade! Jag skulle klara av att väga in som en mellanviktare om jag var tvungen.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Israel AdesanyaJan BlachowiczNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...