Här tappar UFC-fightern det fullständigt – går loss på hotellet!

✔ Ilsknar till rejält - efter inställda matchen

Italienaren Marvin Vettori skulle ha mött amerikanen Karl Roberson i en mellanviktsfight under nattens UFC-gala i Jacksonville, Florida. Men då Roberson var i så pass dåligt skick efter en misslyckad invägning, ställdes matchen in i sista sekund på grund av “medicinska skäl”.

Något som fick Vettori att se rött.

När “The Italian Dream” sedan stötte på Roberson i hotellobbyn kunde han inte hålla tillbaka sin frustration. Tvärtom kokade Vettori av ilska och ville att de skulle fightas mot varandra där och då – innan vakter tvingades rycka in.

Vettoris dietist, Matteo Capodaglio, har publicerat ett videoklipp från hotellbråket på Instagram.

– Fem jävla månader av förberedelser! F*cking fightas om du kan fightas! Fightas mot mig nu! vrålar Marvin Vettori tillsammans med den ena förolämpningen mot Roberson efter den andra, medan en vakt puttar iväg honom.


LÄS MER: UFC-resultat: Glover Teixeira glänser – BRUTALISERAR Anthony Smith


Andra inställda UFC-matchen i rad

Även om Vettoris beteende är långt ifrån exemplariskt, så är hans ilska samtidigt fullt förståelig. Det här är nämligen andra gången inom loppet av mindre än två månader som han fått en fight inställd på väldigt kort varsel.

Vettori skulle ha mött engelsmannen Darren Stewart på UFC London den 21 mars – en gala som skrotades på grund av coronapandemin. Han hade då flugit till England, bara för att genast hoppa på ett nytt plan till USA – eftersom organisationen försökte flytta eventet i sista sekund, samtidigt som USA stoppade inresor från Europa.

I slutändan visade det sig att Vettoris enda chans att få tävla hade varit att stanna kvar i England – eftersom Stewarts fight kom att flyttas till Cage Warriors 113 i Manchester. Där fick Stewart istället möta polacken Bartosz Fabinski, då Vettori inte längre var kvar.

– Jag bad dem att flyga tillbaka mig till London. Jag sa att jag kunde fightas mot Stewart, att jag kunde klara vikten. I värsta fall hindrar de mig från att resa in till USA igen efteråt, då får jag åka tillbaka till Italien, tänkte jag. Jag var inte orolig över att inte kunna komma tillbaka. Jag bad UFC få till det på något sätt, men de sa att “vid det här laget är det inte möjligt”. Så det har varit en stor röra, sa Vettori till MMA Fighting i en intervju om UFC London-situationen, och fortsatte:

– Allt hände så snabbt. Det är en av sån där situation där vi inte visste vad vi kunde göra. Fighten blev inställd, UFC-galan skulle inte längre bli av. Vem fan hade kunnat förutspå att UFC skulle flytta matcher till Cage Warriors?

Nu har Vettori alltså förberett sig för två olika matcher under fem månaders tid, och till och med genomfört en invägning – utan att faktiskt få fightas.

Marvin Vettori skulle äntligen få fightas under nattens UFC-event. Han var invägd och klar – innan Karl Roberson drog sig ur på grund av hälsoskäl, efter att ha missat vikten. Foto: Stefan Romare-MMAnytt

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...