Galna ryktet – om “UFC-öns” mörka historia

✔ "Dålig karma över hela den där ön ..."

Den senaste tiden har UFC:s nya privatö blivit en stor snackis inom MMA-världen.

Enligt organisationens vd Dana White är huvudsyftet med ön – som börjat kallas för “Fight Island” – att arrangera matcher med internationella UFC-fighters under coronakrisen. Var den privata ön är belägen har White dock vägrat avslöja.

Det enda vi vet är att ön, enligt White, ska vara redo för både träning och tävling i mitten av maj.


LÄS MER: Dana White ordnar privat ö – för att hålla UFC-matcher

LÄS OCKSÅ: Uppgifterna avslöjar: Så rik är Dana White


Uppgifter: UFC-ön tillhörde Jeffrey Epstein

Varför är egentligen White så hemlighetsfull kring öns plats?

Det verkar finnas goda skäl – iallafall om man ska tro på det senaste ryktet från MMA-profilen Brendan Schaub. Enligt uppgifter från vad Schaub kallar “legitima källor” ska nämligen den tidigare ägaren ha varit sexbrottslingen Jeffrey Epstein.

– Jag har hört från legitima källor att det är Jeffrey Epsteins gamla ö. Det är ryktet som går runt, säger Brendan Schaub i ett specialinslag av podcasten BELOW THE BELT med MMA-journalisten Luke Thomas.

– Det är bara dålig karma över hela den där ön, fortsätter Schaub.

Har kallts för “pedofilön”

Epstein var en mäktig amerikansk finansman – som anklagats för flera fall av både sexuella övergrepp och trafficking med ett stort antal minderåriga flickor. Fram till sin mystiska död ägde Epstein den privata ön Little Saint James, som är en av en grupp USA-tillhörande öar i Karibien.

Ön, som bland annat besökts av politiker andra makthavare, påstås ha använts flitigt just för Epsteins sexbrottslighet – vilket fått många att kalla den för “pedofilön”.

Epstein avled i augusti förra året, när han satt häktad misstänkt för koppleri. Den officiella dödsorsaken är självmord – men det är långt ifrån alla som köpt den teorin.

Att den nya UFC-ön sägs vara just Little Saint James bör inte ses annat än ett obekräftat rykte i nuläget. Det återstår att se om organisationen själva väljer att avslöja mer detaljer om “Fight Island” framöver.

Little Saint James – ön som tidigare ägdes av Jeffrey Epstein, och som nu ryktas bli UFC:s “Fight Island”. Foto via Flickr


RELATERAT: UFC:s svindyra supergala – mitt i coronakrisen: “Tänker inte sluta”


 

Kategorier
Dana WhiteSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...